web analytics

Basketball: JongensU16 én MeisjesU16 van Blauw-Wit winnen

Afgelopen zaterdag 18 november speelden vier teams thuiswedstrijden in Sporthal In De Roos. Vijf teams hadden een uitwedstrijd. Enkele teams verloren nipt en enkele iets ruimer, andere wonnen zoals JongensU16/1 thuis en MeisjesU16/1 uit. Heren1 had last van een herfstdipje.

JongensU16/1 ontving BS Leiden. Blauw-Wit startte sterk in de aanval, scherp en pushend, maar verdedigend ging het niet altijd goed en de voorsprong liep tot maximaal 10 punten op. De bezoekers bleven daardoor in de wedstrijd, maar Blauw-Wit controleerde de wedstrijd en won toch met een mooie 65-46.

MixedU14/3 kreeg BC Vossenberg2 uit Oudenbosch op bezoek. De Roosendalers kwamen met goed samenspel op een voorsprong, 16-12, 30-23 en 46-32, maar in de laatste periode wist Vossenberg toch nog op gelijke hoogte te komen, 51-51 op het eindsignaal en daarom volgde een verlenging met nog eens vijf minuten. Daarin trokken de bezoekers net aan het langste eind en wonnen met 58-60.

MixedU12/1 speelde tegen Basketball Academy Limburg uit Weert, momenteel de ongeslagen koploper. Blauw-Wit nam eerst een knappe 2-0 voorsprong en kon daarna de snelle bezoekers die toch de wedstrijd overnamen, nog lange tijd volgen door knappe snelle tegenaanvallen. Bij 15-22 liepen de bezoekers echt uit, maar door hard werken van het Roosendaalse team ging BAL met hun kleinste overwinning tot dan toe naar huis, 55-86.

MixedU14/2 ontving Simple Dribble Steenbergen. Blauw-Wit speelde een geweldig goede wedstrijd met goed opgebouwde aanvallen en hard werken in de verdediging. De bezoekers beschikten over enkele lange mannen, maar die hadden het moeilijk tegen de felle Blauw-Witters. Toch wist Simple Dribble net met drie punten verschil te winnen, 43-46.

MannenU18 speelde uit in Sittard tegen BC Bumpers. Het eerste kwart ging gelijk op, maar in het tweede kwart speelden de Roosendalers betere defense en bleven zelf scoren, waarmee ze voorsprong namen tot 13 punten. Na rust schakelde de thuisploeg over op zone-defense waartegen Blauw-Wit moeilijk tot scoren kwam, terwijl Bumpers wel wisten te scoren en een oorsprong van 12 punten namen. Met hard werken kwamen de Roosendalers toch in de laatste minuut nog gelijk, maar de thuisploeg won in de laatste seconde nipt, 67-65, na een gemiste Roosendaalse buzzer-beater.

strong>MannenU20 ging op bezoek bij OBC in Oss. Een moeizame start waarin de thuisploeg 21-9 de voorsprong pakte. Ook het tweede kwart lieten defense en afronding van de aanvallen aan de Roosendaalse kant te wensen over. Ruststand 43-18. Na rust ging het iets beter, al lukte het niet om echt in te lopen, 57-29. In het laatste kwart berusting en wat nieuwe aanvalstactieken geprobeerd, maar de winst 72-37 was voor de thuisploeg.

MannenU16/2 speelde in Woudrichem tegen BC Waldric. Defensief stond het strak, maar afstoppen van insnijdende tegenstanders lukte niet goed en bovendien lieten ze het in rebound afweten, waardoor ook tweede kansen aan de thuisploeg werden weggegeven. In aanval werden goede kansen gecreëerd, maar tegen een laag scorepercentage, waardoor een lage eindscore. Waldric won met 48-27.

VrouwenU16 speelde tegen High Five in Tilburg. Met goed samenspel en mooie variaties in de aanval, afwisselend afstandsschoten en fast-breaks, en strakke verdediging pakten de Roosendaalse dames ook nu een verdiende overwinning, 27-65.

Heren1 speelde in Hardinxveld-Giessendam tegen River Trotters. Blauw-Wit speelde de eerste kwarten sterk en wist goed bij te blijven. Maar in de slotfase van het tweede kwart ging het mis in het samenspel van de Roosendalers. De thuisploeg nam over, 33-25 en na rust speelde Blauw-Wit ook vooral tegen zichzelf en kwam niet meer in de wedstrijd. River Trotters won met 70-45. De Roosendaalse heren moeten komende weken flink aan de bak om aansluiting te houden bij de middenmoot in de 1e Divisie.