web analytics

Basketball: de laatste wedstrijden in 2018 van Blauw-Wit

In het afgelopen weekend (van 15-16 december) waren voor Blauw-Wit de laatste basketballwedstrijden van het jaar. Komende week zijn er nog volop trainingen en dan volgt de kerstvakantie. De competities worden voor de meeste teams opnieuw ingedeeld en in januari zullen de Blauw-Witters dan veelal nieuwe tegenstanders treffen.

Zaterdag 15 december speelde U14-1 in Houten tegen Woodpeckers. De Roosendalers kwamen een beetje traag uit de startblokken op het grote centercourt en stonden de gehele wedstrijd achter door wat te slappe defence. Maar met veel inzet kwamen ze af en toe wel dichter bij (Q1 17-10, Q2 35-25, Q3 57-45). Maar in laatste periode liep de thuisploeg door wat slordige turnovers toch weer bij de Roosendalers weg. Bij Blauw-Wit vielen de ballen niet meer, waar bij de tegenstander wel veel lukte en het verschil liep steeds verder op tot 77-53. In april volgend jaar treffen beide teams elkaar weer en wil Blauw-Wit revanche nemen.

Blauw-Wit’s kampioensteam U10 kwam in actie tegen BBF Migliore in Rijen. De tegenstanders waren dapper, maar niet heel moeilijk te omspelen. Blauw-Wit won gemakkelijk en ruim ook hun laatste wedstrijd van het jaar. Ze hopen volgend jaar op wat meer tegenstand.

VrouwenU16-2 kreeg Barons Breda op bezoek. Aanvallend ging het best wel aardig aan de Roosendaalse kant, maar ze vergaten goed te verdedigen. Zo konden bezoekers zomaar een flinke voorsprong opbouwen en verloor Blauw-Wit onnodig: 44-79.

MannenU16-2 speelde thuis tegen Vlijmscherp SVH uit Vlijmen. Ze startten goed met enkele fastbreaks en scoorden achter elkaar. Na het eerste kwart stond het 20-11. In het tweede kwart stokte het samen spelen en ging iedereen voor zijn eigen kansen en daar profiteerden bezoekers van: 28-27 weg voorsprong. Ook na rust lukte het niet meer om het tij te keren. Het zo belangrijke samenspel was afwezig en bezoekers wonnen terecht met 46-69.

MannenU16-1 ontving Rotterdam Basketball waar ze enkele weken geleden uit met een heel groot verschil verloren! Nu ging het helemaal niet onaardig, met afwisselende voorsprong voor de bezoekers en de thuisploeg. In het derde kwart lukte het zelfs lange tijd voorsprong te houden. Maar de bezoekers hadden uiteindelijk toch een sterkere ploeg en namen op het eind toch de wedstrijd over en pakten de winst 59-72.

MannenU20-2 kreeg Ardito Zaltbommel te gast. De bezoekers hadden flink lengteoverwicht en ondanks dappere pogingen van Blauw-Wit om de tegenstanders van scoren af te houden, liepen ze gaandeweg de wedstrijd steeds verder bij de Roosendalers weg. Eind eerste kwart leek Blauw-Wit nog even terug te komen in de wedstrijd, maar daarna was het grotendeels eenrichtingverkeer. Toch waren er ook bij Blauw-Wit heel mooi uitgespeelde aanvallen te zien. Ardito won met ruime cijfers: 66-111.

Het nog altijd zwaar door blessures geplaagd Heren1 kwam in Veghel in actie tegen Attacus. De eerste minuten ging het behoorlijk gelijk op, maar de thuisploeg wist toch gaandeweg de wedstrijd een voorsprong te nemen van zo’n 20 punten. In het laatste kwart wisten de Roosendalers toch nog terug te komen tot op 9 punten, met nog 4 minuten op de klok. In die laatste minuten lukte het samenspel opeens niet meer bij Blauw-Wit en Attacus won uiteindelijk met 81-62. Komende weken gaat Blauw-Wit verder werken aan het herstel en coach en spelers zijn er op gebrand zich komend halfjaar toch te handhaven in de Eerste Divisie.

Zondag 16 december speelde MeisjesU16-1 in Berlicum tegen Springfield. Met de nodige invallers uit U16-2 en zelfs een recreantspeelster konden ze over een volwaardig team beschikken. In de beginfase namen de Roosendaalse dames brutaal een voorsprong, maar de thuisploeg stelde al snel weer orde op zaken en bouwde gestaag een ruime voorsprong. Maar ze kregen het zeker niet cadeau en Blauw-Wit wist ook nog mooie tegenscores te maken. Eindstand 84-38.

MixedU14-2 kwam in actie tegen WBB Giants in Bergen op Zoom. De thuisploeg, nummer 1 in de competitie, was fel en beschikte over 3 lange jongens die de wedstrijd volledig domineerden. Toch kwam Blauw-Wit enkele keren goed door de pressie heen, maar WBB Giants won ruim: 101-31.

MannenU20-1 speelde eveneens tegen WBB Giants. Blauw-Wit begon niet hongerig genoeg en de thuisploeg nam een 8 puntenvoorsprong. Daarna kwamen de Roosendalers op gang maar WBB Giants was in alle opzichten wat feller en ze gaven de voorsprong niet uit handen. Blauw-Wit was vooral in rebounding wat te lief, maar ze wisten de schade toch te beperken tot maximaal 15 punten. De thuisploeg won ook hier: 74-60.

Op zaterdag 29 december organiseert Blauw-Wit haar traditionele winter-clubdag voor leden en oud-leden, familie en vrienden.