web analytics

Basketball Blauw-Wit: Weekendoverzicht 27 oktober

Voor de basketballers van Blauw-Wit stonden afgelopen zaterdag 27 oktober 7 thuiswedstrijden gepland in Sporthal In De Roos. De andere teams waren vrij. Volgend weekend mogen alle teams weer aan de bak.

De eerste wedstrijd van GemengdU14-3 kwam te vervallen omdat de tegenstander afzegde.

MannenU14-1 ontving Almonte uit Eindhoven. Op papier een tegenstander waar ruim van te winnen moest zijn. Blauw-Wit begon ook sterk en kon een groot deel van de wedstrijd met mooi samenspel en goede scores een aardige voorsprong houden. Ook verdedigend lukte het om de bezoekers goed onder controle te houden. Maar in het laatste kwart sloeg toch de spanning toe en kwam Almonte steeds dichterbij. Gelukkig was de wedstrijd voor Blauw-Wit nét kort genoeg om met 4 punten te winnen: 65-61.

GemengdU12-2 kreeg ELBC uit Etten-Leur op bezoek. Tijdens de warming-up viel al op dat de tegenstanders flink langer waren dan de Blauw-Witten en bovendien beschikten dr Roosendalers maar over één wisselspeler. Dat betekende lekker veel spelen voor iedereen. De eerste periodes ging het gelijk op: Blauw-Wit wist aardig wat te scoren, maar de verdediging was niet tegen de lange tegenstanders opgewassen, waardoor ook de bezoekers steeds weer gelijk kwamen. In de laatste periodes lukte het Blauw-Wit met goed verdedigen en mooi samenspel toch zo’n 8 punten uit te lopen en die voorsprong gaven ze niet meer weg. Met scores van iedereen wonnen ze: 46-40.

GemengdU12-1 kwam in actie tegen High Five uit Tilburg. De bezoekers waren stukje groter en feller dan Blauw-Wit, dat met weinig energie speelde en bijna bij voorbaat al de hoop opgegeven leek te hebben. High Five scoorde er op los en Blauw-Wit liep achter de feiten aan. Genoeg leerpunten voor de volgende keer dus. Eindstand 27-93.

MannenU20-2 speelde tegen Eastwood Tigers uit Oosterhout. Tot halverwege het eerste kwart lukte het Blauw-Wit een ruime voorsprong op te bouwen, maar toen de bezoekers overschakelden op een 2-1-2 zoneverdediging bleek het moeilijk om nog tot scoren te komen en Eastwood Tigers liep uit tot zo’n 20 punten. Daarna kwamen de Roosendalers toch enkele keren terug maar de achterstand bleek niet meer geheel in te lopen. De winst 62-71 ging mee naar Oosterhout.

VrouwenU16-2 ontving GOBA uit Gorinchem. De tegenstanders waren sneller dan Blauw-Wit gewend was. Passes werden vaak onderschept, maar ze bleven hard werken en het lukte om een voorsprong op te bouwen. Maar ondanks dat harde werken en goed samenspel wisten ze dat niet vol te houden en gingen de bezoekers met slechts 4 puntjes voorsprong en 50-54 winst naar huis.

MannenU20-1 kreeg WBB Giants uit Bergen op Zoom op bezoek. Bijna traditioneel inmiddels liepen de Roosendalers meteen tegen een 10 punten achterstand op omdat de bezoekers optimaal profiteerden van de wat slappe verdediging bij Blauw-Wit. Het eerste kwart eindigde in 18-24. Het tweede kwart liep beter, maar het lukte niet om de achterstand in te lopen. Bij 43-53 gingen beide teams rusten. De defense moest beter, en dat lukte in het derde kwart, waarin weinig scores werden toegelaten en bij 52-60 begonnen ze aan het laatste kwart. Maar toen ze ingelopen waren tot 4 punten, ging het mis. Geforceerde aanvallen liepen stuk, en er werden veel fouten gemaakt in de verdediging, waar de bezoekers met liefst een 0-23 run van profiteerden en zo eindigde de wedstrijd teleurstellend in 58-85.


Programma
Thuiswedstrijden in Sporthal In De Roos, zaterdag 3 november:
13:00 uur: Blauw-Wit Gemengd U14 2 – Vossenberg Gemengd U14 1
14:45 uur: Blauw-Wit Mannen Senioren 2 – BC Heeze Mannen Senioren 1
14:45 uur: Blauw Wit Vrouwen U16 1 – Aeternitas Vrouwen U16 1
16:30 uur: Blauw-Wit Mannen U14 1 – Bouncers Basketball Mannen U14 1
16:30 uur: Blauw-Wit Mannen U18 1 – B.C. Waldric Mannen U18 1
18:30 uur: Blauw-Wit Mannen U16 1 – Marathon Mannen U16 1
20:30 uur: Blauw-Wit Mannen Senioren 1 – EVBV Octopus Mannen Senioren 1
 
Uitwedstrijden 3 november:
Goba Mannen U16 1 – Blauw-Wit Mannen U16 2 – Gorinchem
BC Bladel Mannen U20 1 – Blauw-Wit Mannen U20 2 – Bladel
WBB Giants Mannen U20 1 – Blauw-Wit Mannen U20 1 – Bergen op Zoom
 
Uitwedstrijden zondag 4 november:
WBB Giants Gemengd U14 2 – Blauw-Wit Gemengd U14 3 – Bergen op Zoom
WBB Giants Gemengd U12 1 – Blauw-Wit Gemengd U12 2 – Bergen op Zoom

❯ Website Blauwe-Wit Roosendaal