web analytics

Basketball Blauw-Wit: wedstrijdverslagen 24 nov

MannenU20-2 speelde in Oosterhout tegen Eastwood Tigers. Een wat moeizaam begin, maar na terugkomen van een aanvankelijke achterstand van 10 punten wisten de Roosendalers goed bij te blijven en zelfs enkele keren voorsprong te nemen. Maar na rust moesten ze toch de meerdere erkennen in de thuisploeg die uiteindelijk won met 75-50.

U12-2 kwam in Etten-Leur in actie tegen ELBC. Op voorhand verwachtten ze een spannende wedstrijd. En spannend werd het: in de eerste 6 periodes werd er in de verdediging geweldig gespeeld maar de scores vielen vaak niet. Toch wisten de Roosendalers een voorsprong te pakken en te behouden tot het 7e. Daar gingen ze met 1 punt achterstand en een duidelijke opdracht het veld in. Maar de opdracht werd niet goed uitgevoerd en zo liepen tegen een achterstand van 10 punten aan die ze in de laatste periode niet meer konden goedmaken: 50-43.

MannenU16-2 speelde in Rijen tegen BBF Migliore. Blauw-Wit startte sterk en na een paar minuten stond het 0-10. Maar de thuisploeg beschikte over een fysiek sterke speler die veel inside acties maakte en daaruit vaak scoorde. Bij rust stond het 31-24. Vanaf het derde kwart probeerden ze door press-defense om terug in de wedstrijd te komen, maar ze veroverden wel de bal maar het bleek te moeilijk om dan naar een speler in hetzelfde shirt te passen. En de thuisploeg scoorde wel uit de turnovers. Gebrek aan samenspel leidde uiteindelijk tot een eindstand van 56-38.

VrouwenU16-2 speelde de topper tegen Goba in Gorinchem. Ze startten goed, vooral verdedigend pakten ze de taken als team goed op. De wedstrijd ging gelijk op en de spanning steeg. Toch bleven ze goed verdedigen en aanvallend liep het ook goed, al vielen de scores niet altijd. Het tweede kwart werd spectaculair afgesloten door een buzzer-beater vanaf de middellijn. Helaas konden ze de goede eerste helft geen vervolg geven. Niet dat ze ineens inzakten, maar door de spanning verloren ze net: 62-50.

Heren 2 moest uit naar Scheldesport in Terneuzen. Maar helaas kon er niet gespeeld worden vanwege het niet opgekomen van scheidsrechters en keerden ze dus onverrichterzake terug naar huis.

U12-1 kreeg Barons Breda te gast. Er waren hele mooie basketball-acties te zien, maar ook veel gemakkelijke turnovers. Iedereen kon veel scoren en uiteindelijk bleek het een eenvoudige winst, 67-43.

U10 speelde thuis tegen High Five Tilburg. In het eerste kwart ging het gelijk op. Daarna verslapten de Roosendaalse verdediging wat en liepen de bezoekers uit tot 18 punten. Maar ondanks heel hard werken, en heel knap weer op gelijke hoogte te komen, lukte het toch nét niet tegen de grootste concurrent de winst te pakken. Eindstand 37-39.

MannenU18-1 speelden tegen WBB Giants uit Bergen op Zoom. De bezoekers beschikte over slechts 1 wisselspeler en opdracht waarmee de Roosendalers het veld in gingen was om dat uit te buiten. Maar daar kwam niets van terecht; de verdediging was slap, aanvallen ongeconcentreerd en er was veel balverlies en gemakkelijke tegenscores. In eerste kwarten liepen de Bergenaren zomaar tot 20 punten voorsprong uit. Pas na rust ging het lopen en kwam Blauw-Wit met keihard werken toch weer terug. Het laatste kwart was het stuivertje wisselen qua voorsprong maar uiteindelijk lukte het toch om met 3 punten te winnen: 73-70.

VrouwenU16-1 beleefde zaterdag zo’n dag waarop niets meezit. De basket leek wel hermetisch afgesloten voor de meiden, die Yellow Sox uit Bakel op bezoek hadden. Bovendien was het samenspel soms ver te zoeken en door het uitblijven van scores gingen de koppies (eigenlijk voor het eerst dit seizoen) toch hangen. Meer valt er niet over te vertellen. Eindstand 20-65.

U14-2 speelde thuis tegen Agathos uit Geertruidenberg/Raamsdonksveer. De vorige wedstrijd tegen dat team werd met 7 punten verloren en nu moest er gewonnen worden. Ze begonnen heel sterk en pakten een voorsprong van 13 punten. Maar daarna zakten ze in en lieten ze de tegenstander weer terugkomen door te slappe verdediging. In het laatste kwart werd het alsnog erg spannend, de tegenstanders kwamen in foutenlast en Blauw-Wit scoorde hun vrije worpen feilloos en zo wonnen ze de wedstrijd net met 1 punt. Eindstand: 45-44.

U14-1
dat uitkomt in de 2e Divisie kreeg BV Amsterdam op bezoek. Blauw-Wit startte sterk en nam een snelle voorsprong van een punt of 8. Maar de Amsterdammers kwamen toch snel terug in de wedstrijd en namen in het tweede kwart de voorsprong over. Maar nog voor rust stelden de Roosendalers orde op zaken en bij 44-38 gingen ze rusten. Na rust wisten ze de voorsprong verder uit te bouwen en zo wonnen ze met een mooie 76-65.

Het eveneens in de 2e Divisie spelende MannenU16-1 speelde tegen BS Leiden. De fel verdedigende bezoekers dwongen veel turnovers af en bovendien scoorden ze heel gemakkelijk. Het lukte de Roosendalers niet om in hun spel te komen. Hier en daar een opleving zorgde voor veel applaus. Maar de ruime winst 52-110 ging mee naar Leiden.

Eerste Divisionist Heren1 ontving RiverTrotters uit Hardinxveld-Giessendam. Blauw-Wit speelde een fantastische eerste 8 minuten, waarin ze tot 15 punten voorsprong pakten! Maar toen kwamen de bezoekers sterk terug en werden ze fysiek afgetroefd. Eindstand 59-77. Momenteel staan de Blauw-Wit Heren1 gedeeld laatste, met 4 teams uit zuid-west Nederland, WBB GIants Bergen op Zoom, BC Vlissingen en Binnenland Barendrecht. Blauw-Wit maakt zich op voor de derby tegen mede-hekkensluiter WBB Giants op 8 december a.s. die elkaar voor het eerst als 1e Divisie-teams gaan treffen.


Programma 1 december 2018:
Thuiswedstrijden in Sporthal In De Roos
17:00 uur: Blauw-Wit Gemengd U14 3 – Simple Dribble Gemengd U14 1
17:00 uur: Blauw-Wit Gemengd U12 2 – Simple Dribble Gemengd U12 1
18:45 uur: Blauw-Wit Mannen U16 2 – Simple Dribble Mannen U16 1
18:45 uur: Blauw-Wit Vrouwen U16 2 – Scheldesport Basketball Vrouwen U16 1
20:30 uur: Blauw-Wit Mannen Senioren 2 – Eastwood Tigers Mannen Senioren 1
20:30 uur: Blauw-Wit Mannen U20 2 – Vlijmscherp SVH Mannen U20 1
 
Uitwedstrijden:
Barons Gemengd U10 2 – Blauw-Wit Gemengd U10 1 – Breda
Harlemlakers Mannen U14 1 – Blauw-Wit Mannen U14 1 – Amsterdam
BC Lieshout Vrouwen U16 1 – Blauw Wit Vrouwen U16 1 – Lieshout
Marathon Mannen U16 1 – Blauw-Wit Mannen U16 1 – Vlissingen

❯ Website Blauw-Wit Basketball