web analytics

Basketball Blauw-Wit: overzicht weekend 9-10 maart

Afgelopen weekend kwamen de basketballers van Blauw-Wit na enkele weken vakantie weer in actie. Het lukte Heren1 weer niet om de winst niet mee naar huis nemen. Aan de komende wedstrijden is veel gelegen, te beginnen komende zaterdagavond 16 maart. Bij meer dan 10 punten winst kan Blauw-Wit uit de degradatiezone wegkomen. Alle support bij deze thuiswedstrijd in In De Roos is van harte welkom.

MixedU14-3 mocht zaterdag 9 maart aantreden tegen Simple Dribble in Steenbergen maar die belden even tevoren af; de wedstrijd kon niet doorgaan.

VrouwenU16-2 ging op bezoek bij BC Waldric in Woudrichem. Met slechts 5 fitte speelsters en 1 licht geblesseerde was de boodschap simpel: strak verdedigen en rustig proberen aan te vallen. In het eerste kwart lukte dat nog prima. Waldric ving de Roosendaalse aanvallen pas op hun eigen helft op, en Blauw-Wit had de tijd om een aanval op te zetten. Maar vanaf het tweede kwart veranderde het spel. De spelverdelers werden eerder onder druk gezet, waardoor met name zij tweeën het conditioneel zwaarder kregen. Halverwege het tweede kwart zag Waldric kans om met enkele wat gelukkige schoten op voorsprong te komen. Na de rust verhoogde Waldric de druk verder met een full-court press. Door hard werken kwam Blauw-Wit daar vaak wel goed onderuit, maar het vrat energie, en kwam de eigen afronding van doelpogingen niet ten goede. De thuisploeg won met 44-14.

U12-1 kwam in actie tegen Barons in Breda, evenals Blauw-Wit nog ongeslagen. De Roosendalers domineerden de eerste helft, lieten slechts 11 punten toe voor de thuisploeg. Ruststand 11-38. Na de pauze zakte het aan Blauw-Wit kant wat in, soms wat te slap en niet scherp in het samenspel. Maar aan het einde herstelden ze zich en lieten ze zien waarom ze bovenaan staan. Een ruime winst ging mee naar huis: 41-80.

U12-2 speelde in Steenbergen tegen Simple Dribble. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden tegen de koplopers in de competitie. Ondanks dat ze maar over 1 wissel beschikten startten ze fel en liepen zomaar 10 punten uit. Daarna kwam de thuisploeg toch weer terug en bleef het verschil heel klein. Het bleef tot het laatste kwart spannend. Daarin wist Blauw-Wit het goed uit te spelen en zo de 1e plek te over te nemen. Eindstand 36-42.

MannenU14-1 ging in Waddinxveen op bezoek bij Bouncers, de ongeslagen koploper in de 2e Divisie. Blauw-Wit rekende erop dat ze het zwaar zouden krijgen, gezien de reputatie en uitslagen van de tegenstander. En dat bleek ook zo te zijn. De Roosendalers deden dappere pogingen om te scoren en de tegenstander van scoren af te houden, en ze lieten verschillende heel mooie acties zien, maar verder werden ze aan alle kanten omspeeld en de thuisploeg schreef opnieuw een forse overwinning bij.

MannenU16-2 speelde thuis tegen Agathos uit Raamsdonksveer. Gezien hun uitslagen rekenden de Blauw-Witters erop dat het een moeilijke game zou worden. Maar al in 1e helft namen ze flinke voorsprong, 26-15. En in de 2e helft denderden ze met hoge snelheid en intensiteit over Agathos heen. Een mooie 93-50 winst.

MannenU20-1 kreeg Barons Breda op bezoek. Het eerste kwart was het strak eenrichtingverkeer en Blauw-Wit nam een ruime 26-4 voorsprong. Het tweede kwart stonden ze opnieuw maar weinig tegenscores toe en bleven ze zelf vrij eenvoudig scoren. Ruststand 48-11. Na rust stond de Roosendaalse defense niet altijd goed. Barons profiteerde er enkele keren goed van, maar verder stelde Blauw-Wit toch orde op zaken en via 73-25 knalden ze er in laatste kwart overheen en wonnen ze ruim met 105-30.

VrouwenU16-1 trad aan tegen BC Oirschot. Ze begonnen sterk en lieten veel goede dingen uit de trainingen terugzien in de wedstrijd. Ze kwamen dan ook verdiend op voorsprong. Met fysiek spel probeerde de tegenstander Blauw-Wit af te stoppen en daardoor raakten ze enigszins van slag. Het lukte niet om de voorsprong vast te houden. Maar de meiden bleven elkaar steunen en deden er alles aan om het tij te keren. Maar daardoor kwamen ze in foutenlast en uiteindelijk verloren ze de wedstrijd met 50-63.

Heren1 ging op bezoek bij EVBV Octopus in Vught. Blauw-Wit startte sterk en de eigen schoten vielen dan ook tegen een hoog percentage binnen. Maar de thuisploeg deed daarin ook gewoon leuk mee, wat attractief basketball betekende voor de neutrale supporter. Het eerste kwart lukte het de Roosendalers nog goed hun grote mannen onder het bord vandaan te houden. Maar gaandeweg het tweede kwart ging dat niet meer. Octopus kreeg te vaak tweede en derde kansen en dat maakte het erg lastig voor Blauw-Wit om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Bovendien denderde het schotpercentage naar beneden en speelden ze veel te sloppy basketball in offense om goede kansen uit de plays te halen. Bij rust bedroeg de achterstand 9 punten. In het derde en vierde kwart bleef het stuivertje wisselen. Blauw-Wit kwam nog enkele keren terug tot 5 á 6 puntjes, maar Octopus liep dan toch weer weg naar 9. Eindstand 81-72. En weer mocht Blauw-Wit de winst niet mee naar huis nemen. Aan de komende wedstrijden is veel gelegen, te beginnen a.s. zaterdagavond. Bij meer dan 10 punten winst kan Blauw-Wit weer uit de degradatiezone wegkomen. Alle support is dus van harte welkom.

MixedU14-2 ontving BV Souburg. De bezoekers namen meteen vanaf de start een voorsprong en pas laat in het eerste kwart wist Blauw-Wit er iets tegenin te brengen. De achterstand was toen echter al zo’n 20 punten en hoe en wat ze ook probeerden, en ondanks enkele hele mooie aanvallen en scores, lukte niet om het gat te overbruggen. Via 4-19, 14-34 en 34-53 kwam de eindstand op 38-69.

MannenU20-2 kreeg Vlijmscherp SVH uit Vlijmen op bezoek. Blauw-Wit pakte een snelle voorsprong 18-10 en bouwde die gestaag uit tot 43-22 bij rust. Na rust verliep het eigenlijk precies hetzelfde. Alle spelers konden hun bijdrage aan de scores leveren en via 57-32 kwam de eindstand op 85-51.

Zondag 10 maart speelde MannenU18 in Bergen op Zoom tegen WBB Giants. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd en gaven elkaar weinig toe. Eerste kwart 11-12. In het tweede kwart lukte het even om de voorsprong te vergroten, maar er bleken toch enkele scherpschutters bij de thuisploeg rond te lopen en zo kwamen de WBB Giants toch weer langszij en bovendien liep het bij Blauw-Wit even niet meer in de aanval. Slordig balverlies werd snel afgestraft en bovendien vielen de eigen scores niet. Ruststand 37-26. Na rust deden ze er alles aan om weer langszij te komen, maar het verschil liep eerst toch op tot een punt op 20 en het lukte niet om het gat te dichten. Via 52-38 kwam de eindstand op 77-59.


Programma
Thuiswedstrijden 16 maart in Sporthal In De Roos
13:00 Blauw-Wit Gemengd U10 1 – Barons Gemengd U10 2
13:00 Blauw-Wit Gemengd U12 1 – Springfield Gemengd U12 1
14:45 Blauw-Wit Mannen U18 1 – BC Bladel Mannen U18 1
14:45 Blauw-Wit Gemengd U14 3 – Agathos Gemengd U14 1
16:30 Blauw-Wit Mannen U14 1 – MBCA Amstelveen Mannen U14 2
16:30 Blauw-Wit Gemengd U12 2 – BC Bladel Gemengd U12 1
18:45 Blauw-Wit Mannen U16 1 – The Black Eagles Mannen U16 1
20:45 Blauw-Wit Mannen Senioren 1 – CBV Binnenland Mannen Senioren 1
Uitwedstrijden 16 maart
Eastwood Tigers Gemengd U14 1 – Blauw-Wit Gemengd U14 2 – Oosterhout
E.L.B.C. Mannen U16 1 – Blauw-Wit Mannen U16 2 – Etten-Leur
Vlijmscherp SVH Mannen U20 1 – Blauw-Wit Mannen U20 1 – Vlijmen
Eastwood Tigers Mannen U20 1 – Blauw-Wit Mannen U20 2 – Oosterhout
Uitwedstrijd 17 maart:
BC Kimbria Vrouwen U16 1 – Blauw Wit Vrouwen U16 1 – Maastricht

❯ Website Basketball Blauw-Wit Roosendaal