web analytics

Basketball Blauw-Wit: MeisjesU16 en MixedU14-2 kampioen!

Blauw-Wit MeisjesU16 en MixedU14-2 zijn kampioen geworden. En Heren1 heeft door te winnen van Red Stars uit Soest de kans op degradatie uit de 1e Divisie iets verkleind. Heren1 moet komende zaterdag in Barendrecht ook nog van Binnenland winnen om degradatie te kunnen ontlopen. De competities zitten er bijna op. Voor enkele teams zelfs al helemaal.

Wedstrijdverslagen

De jongens en meisjes van U12-3 kwamen in sporthal In De Roos in actie tegen Barons U12-3 uit Breda. Heel de wedstrijd gingen de scores om en om maar Blauw-Wit was soms een beetje slordig en tegenstanders wisten daardoor de wedstrijd net te winnen: 31 – 35.

GemengdU14-2 ontving Vossenberg uit Oudenbosch. Al zeker van het kampioenschap konden ze er lekker op los spelen. Het samenspelen ging goed en ze wonnen met een ruime 67 – 27.

GemengdU12-2 kreeg WBB Giants GemengdU12-3 op bezoek. De verdediging bij Blauw-Wit liet wat te wensen over, waardoor bezoekers snel een voorsprong wisten te nemen. Hoe hard ze ook werkten, scoren ging moeizaam en het lukte niet om die achterstand helemaal in te lopen. Het bleef spannend, maar bezoekers gingen er met de winst vandoor: 52 – 58

U10-2 speelde tegen BBF MIGLIORE uit Rijen. De bezoekers waren een klein maatje te groot en te snel, en ondanks goed Roosendaals samenspel en goede passes en scores, lukte het niet om bij te blijven. Migliore nam de winst mee: 30 – 64

GemengdU14-3 kreeg Ardito GemengdU14-1 uit Zaltbommel te gast. Door blessures en ziektes was het Roosendaalse team niet op volle sterkte en daar konden de bezoekers flink van profiteren. Eindstand 35 – 55.

MannenU16-2 trof Biks Shots uit Hilvarenbeek. Defensief zat het bij de Roosendalers in het begin niet goed, waardoor de bezoekers al snel ruim 10 punten voorsprong pakten. Verder ging het gelijk op, en net na rust lukte het nog om tot op 5 punten te naderen. Maar in de slotfase was de tank leeg en gingen de bezoekers er toch nog met een ruime 44 – 67 winst vandoor.

MannenU18-1 trad aan tegen Den Dungk uit Den Dungen. Blauw-Wit ging furieus van start. Alle rebounds wisten ze te pakken en scores vielen goed. Het eerste kwart 18-8. Ook het tweede kwart konden ze dat volhouden en de teams gingen bij 35-22 rusten. Na rust lukte het nog lange tijd om geconcentreerd te blijven ballen en de voorsprong bleef 13 punten, 54-41 bij het ingaan van 4e kwart. Maar in het laatste kwart kwamen de bezoekers toch langzaam maar zeker dichterbij tot 5 punten. Gelukkig herpakte Blauw-Wit zich, ze hielden het hoofd koel en sleepten de overwinning binnen: 62 – 52.

Zowel bij MannenSenioren2 als MannenU20 hadden de tegenstanders zich afgemeld wegens tekort aan spelers en hun wedstrijden gingen dus niet door.

Rens Poulie met een spetterende dunk scoort voor Heren1 tegen Red Stars
Klapper van de Roosendaalse basketballp-avond was de wedstrijd van MannenSenioren1 tegen Red Stars. Het seizoen van de Roosendaalse heren verliep wat onfortuinlijk: na enkele jaren van kampioenschappen, promoties van 1e klasse Regionaal naar 2e Divisie Landelijk naar 1e Divisie landelijk, sloeg toch enkele keren het noodlot toe, met vele langdurig geblesseerden, bleek het lastig te worden om in de 1e Divisie mee te doen voor de prijzen. En zelfs handhaving leek in gevaar te komen.

Om degradatie nog te kunnen ontlopen, moest Blauw-Wit hun laatste wedstrijden winnen. Eerst dus thuis tegen Red Stars uit Soest. En volgende week nog uit in Barendrecht tegen Binnenland. Afgelopen zaterdag dus met afgeladen volle tribunes luid aanmoedigende supporters tegen de Red Stars, een degelijk team onder leiding van een ervaren coach, dat duidelijk niet van plan was om het zomaar weg te geven. Blauw-Wit gaf alles, werkte hard en kon enkele keren een punt of 10 uitlopen. Maar telkens sloten de bezoekers weer aan, 11-11 na het eerste kwart en 31-31 ruststand. Mooie scorende acties waren er ook, enkele spetterende dunks aan Roosendaalse zijde, snelle breaks, en ook tegenstanders schoten met scherp hun 3-punters binnen. Pas in de laatste minuten lukte het Blauw-Wit om definitief een kleine voorsprong te pakken en vol te houden: 63 – 56.

MannenU16-1 ging op bezoek bij Almonte in Eindhoven. Aangevuld met enkele spelers van U16-2 speelden ze een goede wedstrijd maar het scoren ging moeizaam en verdedigend gaven ze aan tegenstanders veel rebounds weg waardoor ze op achterstand kwamen en het lukte niet om die in te lopen. Via 23-14, 43-26 en 61-40 kwam de eindstand op 74 – 52.

Ook MannenU14-1 speelde op het naastgelegen veld in Eindhoven tegen Almonte. De thuisploeg werd door de Roosendalers volledig kwijtgespeeld. Blauw-Wit scoorde erop los en liet verdedigend nauwelijks tegenscores toe. 35 – 125

U12-1 ging op bezoek bij Black Eagles in Rosmalen. Na een goede eerstel helft met mooi samespel en leuke scores gingen ze rusten met 26-23. De tweede helft konden ze het jammer genoeg niet doorzetten, door iets minder strakke defense en iets ruwer fysieker spel dat helaas onbestraft bleef. De eindstand werd 54 – 36.

VrouwenU16 speelde in Breda hun kampioenswedstrijd tegen Barons. Met veel inzet en goed samenspel lukte het de Roosendaalse dames om in een super spannende wedstrijd een krappe voorsprong op te bouwen en vol te houden. Een mooie win, 55 – 59, waarmee ze dit seizoen heel prachtig als kampioen konden afsluiten!

Programma

Thuiswedstrijden in Sporthal In De Roos op 21 april:
14:00 Blauw-Wit MannenU14/1 – Binnenland MannenU14/1
14:00 Blauw-Wit MannenU16/1 – Divine MannenU16/1
16:00 Blauw-Wit GemengdU12/1 – HighFive GemengdU12/1

Uitwedstrijden 21 april:
OBC MannenU22/1 – Blauw-Wit MannenU20/1 – Oss
Simple Dribble GemengdU12/1 – Blauw-Wit GemengdU12/2 – Dinteloord
High Five GemengdU14/2 – Blauw-Wit GemengdU14/3 – Tilburg
Simple Dribble GemengdU10/1 – Blauw-Wit GemengdU10/1 – Dinteloord
B.C. Virtus MannenU16/1 – Blauw-Wit MannenU16/2 – Werkendam
Barons MannenSenioren3 – Blauw Wit MannenSenioren2 – Breda
BBF Migliore GemengdU14/2 – Blauw-Wit GemengdU14/2 – Rijen
Binnenland MannenSenioren1 – Blauw-Wit MannenSenioren1 – Barendrecht

Uitwedstrijd 22 april:
Biks Shots MannenU18/1 Blauw-Wit MannenU18/1 Hilvarenbeek

Foto’s Benno Elsenaar

De kampioensteams MixedU14-2 (links) en MeisjesU16 (rechts)