web analytics

Basketball Blauw-Wit: hoge scores in weekend 26 jan

Afgelopen weekend kwamen bijna alle teams van Blauw-Wit basketball in actie. Er waren grote krachtsverschillen, wat tot uiting kwam in hoge scores. En niet alle in voordeel van Blauw-Wit. Met name de hoogst geklasseerde teams (U14-1 en U16-1 Tweede divisie en Heren1 Eerste Divisie) moesten forse nederlagen incasseren.

MannenU16-1 ging op bezoek bij Basketball Academy Limburg in Weert. In de eerste kwarten konden de Roosendalers aardig bijblijven, maar na rust verloren ze heel dik, met name door de felle press van de thuisploeg leed Blauw-Wit veel balverlies. Eindstand 80-37.

Heren1 kwam als hekkensluiter in de Eerste Divisie in Rosmalen in actie tegen de nummer2 Black Eagles. Met 7 man, nog altijd 2 geblesseerden op de bank en zonder aanvulling vanuit de MannenU20, die zelf uitwedstrijd hadden, tegen een zeer stevige en geroutineerde tegenstander. Tot overmaat van ramp viel al in het eerste kwart nog een Blauw-Witter geblesseerd uit en was het eigenlijk gedaan en de thuisploeg nam vooral in eerste kwarten een forse voorsprong. Toch bleef Blauw-Wit hard werken, en in het derde en vierde kwart scoorden ze bijna evenveel. Black Eagles won dus heel dik: 100-56. Volgende week speelt Blauw-Wit uit tegen Vlissingen om hopelijk toch eens de weg naar boven te vinden.

MannenU20-1 haalde eveneens een monsterscore, maar nu in Roosendaals voordeel. Op bezoek bij Eastwood Tigers in Oosterhout troffen ze een team met slechts 2 scorende spelers, waar de Roosendalers over de gehele selectie sterk waren. Omdat de Roosendaalse defense nog niet op scherp stond, lukte het Eastwood Tigers desondanks om aardig bij te blijven. Het eerste kwart eindigde in 15-26 en ze gingen rusten met 37-50. Na rust ging Blauw-Wit los en uiteindelijk wonnen ze via 50-82 de wedstrijd met 58-108.

MannenU14-1 speelde helemaal in Hoofddorp tegen de gelijknamige tegenstanders. In de erste kwarten was de intensiteit bij Blauw-Wit ver te zoeken. De thuisploeg was fel en gretig, pakte veel steals en liep veel fast-breaks. Als snel keek Blauw-Wit tegen een flinke achterstand aan. Gelukkig hielden de Roosendalers de moed er aardig in. Na de rust was ook de lol terug en waren er zelfs lachende gezichten. In het vierde kwart speelden ze eindelijk hun eigen spel en lukte het zelfs enkele keren om onder de druk uit te komen. De eindstand gaf het krachtsverschil goed weer: 117-36.

Thuis in Sporthal In De Roos kreeg U10 het team van Biks Shots Hilvarenbeek te gast. Blauw-Wit startte sterk en nam een 6-0 voorsprong. De verdediging liep goed en ook speelden ze snelle aanvallen. Maar de verplicht steeds wisselende teamsamenstelling maakte het lastig om dat vast te houden. Bij rust was de tussenstand 13-20. Ze werkten wel erg hard, maar helaas het gat van 7 punten haalden ze niet meer in; de wedstrijd was nét te kort. Biks Shots nam de winst 31-38 mee naar huis.

U12-2 speelde tegen Vossenberg uit Oudenbosch. Voor de wedstrijd hadden de spelers van hun coach een duidelijke opdracht gekregen en die opdracht werd geweldig uitgevoerd. Strakke defense en een felle offense waarin passes goed rond bleven gaan en de open lay ups vanzelf kwamen. Verdiende overwinning 56-25.

VrouwenU16-1 ontving BC Lieshout. De Roosendaalse dames speelden een goede wedstrijd: Verdedigend stonden ze goed en hielpen ze elkaar goed. De wedstrijd ging dan in de eerste kwarten behoorlijk gelijk op. Bijna alle meiden maakte goede acties en zochten steeds de basket op. Helaas werd hun harde werk niet beloond omdat de scores niet makkelijk vielen. De tegenstander kwam er af en toe snel uit en was iets effectiever in hun scores zodat ze uiteindelijk ook de winst meepakten. Eindstand 50-77.

JongensU12-1 speelde hun 3e wedstrijd van het jaar tegen Vlijmscherp uit Vlijmen. Defensief speelden ze een goede wedstrijd. Maar in aanvallen werd er vaak iets te veel gedribbeld en waren ze wat slordig in de afronding van scores. Toch waren er ook heel mooie acties te zien met goed samenspel en nette scores. Met een ruime voorsprong gingen ze rusten. In de tweede helft liet Blauw-Wit het soms wat te gemakkelijk toe, maar de wedstrijd werd ruim gewonnen op werklust. Eindstand 62-30.

MannenU18-1 ontving Vossenberg uit Oudenbosch. Zowel bij de bezoekers als de thuisploeg waren enkele nieuwe spelers, maar Blauw-Wit was oppermachtig in de aanval en verdediging. Blauw-Wit kon naar hartenlust variëren met verschillende aanvalsopties en verdedigingsvormen, ze namen een flinke voorsprong en ondanks dappere pogingen van bezoekers daar iets tegenin te brengen won Blauw-Wit ruim: 84-11.

Ook U14-3 speelde tegen Vossenberg. In het eerste kwart lukte het Blauw-Wit al een kleine voorsprong te pakken. Ze wisten een snelle, balvaardige speler bij de bezoekers goed te blokken, maar vergaten dan weleens dat er nog 2 medespelers waren die de korte ballen er goed in wisten te leggen. Het lukte Vossenberg daardoor soms aardig dicht in de buurt te komen, maar ze weten de wedstrijd toch te winnen met 58-54.

MannenU16-2 kwam in actie in Gorinchem tegen Goba, de gedoodverfde kampioen. Blauw-Wit begon wat slap aan de wedstrijd. Omdat de Roosendaalse helpside niet goed stond, kregen twee van hun balvaardige spelers te veel vrijheid en kon de thuisploeg flink uitlopen. Ruststand 30-19. Na tactische omzetting lukte het om veel beter te verdedigen. De helpside werkte en met veel fastbreaks en goede passes kwamen ze puntje voor puntje dichterbij. Met nog minder dan een minuut te spelen nam Blauw-Wit zowaar 1 punt voorsprong. Maar Goba nam een time out en kwam daar feller uit dan de Roosendalers, die duidelijk vermoeid waren. Goba won daardoor nipt, 49-42.

Zondag 27 januari speelde U14-3 in Boxtel tegen JRC. Het eerste kwart ging gelijk op. Maar in de loop van het tweede kwart lukte het Blauw-Wit om een gat te slaan van een punt of 10. Na rust bouwden ze gestaag de voorsprong uit tot een ruime 20 punten. De Roosendalers namen hier dus door winst mee naar huis: 30-49.

Thuiswedstrijden 2 februari in Sporthal In De Roos:
16:00 uur: Blauw Wit Vrouwen U16 2 – Scheldesport Basketball Vrouwen U16 1
16:00 uur: Blauw-Wit Gemengd U10 1 – EBBC Gemengd U10 1
17:45 uur: Blauw-Wit Gemengd U14 3 – B.C.Waldric Gemengd U14 1
17:45 uur: Blauw-Wit Mannen U20 1 – Blauw-Wit Mannen U20 2
Uitwedstrijden 2 februari:
CBV Binnenland Mannen U16 1 – Blauw-Wit Mannen U16 1 – Barendrecht
CBV Binnenland Mannen U14 1 – Blauw-Wit Mannen U14 1 – Barendrecht
BC Vlissingen Mannen Senioren 1 – Blauw-Wit Mannen Senioren 1 – Vlissingen

❯ Website Basketball Blauw-Wit Roosendaal