web analytics

Basketball Blauw-Wit: Heren1 verliest, Heren2 wint nipt

Heren1 verloor Octopus met 69-78. Heren2 won wel van BC Heeze, maar het werd een nipte overwinning: 82-81. Het staat hieronder allemaal in het weekendoverzicht van Basketball Blauw-Wit uit Roosendaal van het weekend 3-4 november.

MixedU14-2 ontving zaterdag 3 november BC Vossenberg uit Oudenbosch. Na het ruime verlies van vorige keer hadden ze wat goed te maken. Maar het liep moeizaam voor beide teams. Scores kwamen heel langzaam, maar Blauw-Wit wist toch een kleine voorsprong te pakken, 28-26 bij rust. In het derde en vierde kwart lukte het om feller te spelen en harder te werken voor elkaar en zo pakten ze heel verdiend hun eerste winst van het seizoen: 62-51.

MannenU16-2 ging op bezoek bij GOBA in Gorinchem. Blauw-Wit startte niet goed. De thuisploeg had een tweetal spelers die er flink op los scoorden, terwijl er voor Blauw-Wit een glazen deksel op de ring leek te zitten. Na het eerste kwart stonden ze liefst 20 punten achter. Maar in het tweede kwart schakelden de Roosendalers over op een press-verdediging en wisten ze flink wat steals en snelle scores af te dwingen en zo kwamen ze bij rust gelijk, 31-31. Na rust bleek bij GOBA een scherpschutter in het team, die liefst 7 keer een driepunter scoorde en ondanks verwoede pogingen de achterstand weer in te lopen, bleef de winst dus in Gorinchem: 74-49.

Heren2 kreeg BC Heeze op bezoek. Hoewel bezoekers slechts 1 wisselspeler hadden, had Blauw-Wit heel veel moeite om hun aanval te stoppen en zo kregen ze gemakkelijke scores tegen. Ook bij de Roosendalers vielen de scores gelukkig, maar van goed samenspel was nog niet altijd sprake. Bovendien stuitten ze op de felle zone-verdediging van Heeze. Tot halverwege het laatste kwart bedroeg de achterstand 10 punten. In een uiterste poging de wedstrijd naar eigen hand te zetten, schakelden ze over naar full-court press en pakten ze een serie steals en snelle scores en in heel spannende slotseconden lukte het om een nipte overwinning te halen: 82-81.

VrouwenU16-1 speelde tegen Aeternitas uit Stramproy. Afgelopen trainingen hadden de Roosendaalse meiden hard gewerkt aan aanvalsspelletjes en zo nu en dan kwam dat er in de wedstrijd ook goed uit. Maar verdedigend kregen de bezoekers nog veel ruimte en scoringskansen. De rebounding van Blauw-Wit was nog wat moeizaam, waardoor de Limburgsen ook hun herkansingen konden benutten. In het derde kwart vielen de scores aan Roosendaalse kant ook en Blauw-Wit wist zowaar iets in te lopen. Maar toen bezoekers verdedigend wat feller werden was dat in het laatste kwart geheel ongedaan gemaakt. De winst ging mee naar Limburg: 35-69.

MannenU18-1 trad aan tegen BC Waldric uit Woudrichem. De eerste kwarten liep het aanvalsspelletje van Blauw-Wit goed en lukte het om een kleine voorsprong op te bouwen.

MannenU14-1 ontving Bouncers uit Gouda. Bouncers was een maatje te groot en te snel. Toch gaven de Roosendalers het niet cadeau, hoewel de uitslag het krachtverschil goed aangaf: 61-113.

MannenU20-2 ging op bezoek bij BC Bladel, de koplopers in de competitie. Maar Blauw-Wit pakte brutaal de leiding in het eerste kwart, 16-4. De snelheid in het spel was top en iedere scorekans werd benut. Toen de tegenstanders hun tactiek wijzigden en hun zone-verdediging strak neerzetten, had Blauw-Wit onvoldoende antwoord. Maar het verschil bleef klein en de einduitslag 67-53 gaf aan dat de Roosendalers het helemaal niet gek hadden gedaan.

MannenU16-1 speelde tegen Marathon uit Vlissingen, hekkensluiter van de competitie. Blauw-Wit kon lekker laten zien dat ze kunnen basketballen, goed doorwisselen zodat iedereen veel kon spelen, en eigenlijk werd het niet echt een wedstrijd. Een dikke winst dus: 118-49.

Heren1 ontving EVBV Octopus uit Vught. Blauw-Wit kampte opnieuw met geblesseerde spelers en daardoor was het wat zoeken in de aanval. Maar de bal ging steeds beter rond en er werden goede scorende acties gemaakt. Ook verdedigend werd er met succes hard gewerkt, veel defensieve rebounds en goede stops, en beide teams hielden elkaar flink van scoren af. Bij de Roosendalers vielen de afstandsschoten gelukkig en zo wisten ze een kleine voorsprong op te bouwen, 16-12 en 32-26 kwartstanden. Na rust zakte het samenspel wat in. Er werd te veel gedribbeld in plaats van slimme plays te spelen en daardoor kantelde de wedstrijd naar Octopus voordeel. Blauw-Wit herstelde en bij 47-45 begon het laatste kwart. Octopus profiteerde enkele keren van balverlies en nam de voorsprong over. Maar Blauw-Wit bleef vechten en kwam gelijk op 63-63. Een beslissend schot van Blauw-Wit in de eindbuzzer vloog net uit de ring, dus overtime. In de verlenging ging het verdedigend mis, Blauw-Wit kwam in foutenlast en zo won Octopus met 69-78.

MixedU14-3 ging zondag 4 november op bezoek bij WBB Giants in Bergen op Zoom. Het eerste kwart liep goed en Blauw-Wit nam een snelle voorsprong, 6-14. In het tweede kwart was de verdediging van de thuisploeg feller en wisten ze gelijk te komen 24-24. Na rust dwong Blauw-Wit de Bergse verdediging zich te verdelen en zo konden de Roosendalers steeds een man vrijspelen en zo te scoren. Dat konden ze goed volhouden en zo wonnen ze via 36-46 de wedstrijd met 46-63.

MixedU12-2 speelde eveneens tegen WBB Giants. Vanaf het begin een leuke spannende wedstrijd, waarin Blauw-Wit goed bij kon blijven. Helaas raakten enkele spelers geblesseerd en waren de wissels op. Iedereen had alles gegeven en goed gewerkt. In de slotfase sloeg bij de Roosendalers de vermoeidheid toe en kon de thuisploeg toch uitlopen naar 58-41 eindstand.

Programma 10 november 2018
Thuiswedstrijden in Sporthal In De Roos:
14:00 uur: Blauw-Wit Mannen U16 2 – BBF MIGLIORE Mannen U16 1
14:00 uur: Blauw-Wit Gemengd U14 2 – WBB Giants Gemengd U14 1
16:00 uur: Blauw-Wit Gemengd U10 1 – Vossenberg Gemengd U10 1
17:45 uur: Blauw-Wit Vrouwen U16 2 – BV Souburg Vrouwen U16 1
17:45 uur: Blauw-Wit Gemengd U14 3 – Vossenberg Gemengd U14 2
 
Uitwedstrijden:
Barons Gemengd U12 1 – Blauw-Wit Gemengd U12 1 – Breda
Agathos Mannen U18 1 – Blauw-Wit Mannen U18 1 – Raamsdonksveer
The Black Eagles Mannen Senioren 3 – Blauw-Wit Mannen Senioren 2 – Rosmalen
The Black Eagles Mannen U16 1 – Blauw-Wit Mannen U16 1 – Rosmalen
CBV Binnenland Mannen Senioren 1 – Blauw-Wit Mannen Senioren 1 – Barendrecht
MBCA Amstelveen Mannen U14 2 – Blauw-Wit Mannen U14 1 – Amstelveen
Scheldesport Basketball Vrouwen U16 1 – Blauw-Wit Vrouwen U16 2 – Terneuzen

Foto bovenaan van Benno Elsenaar: Blauw-Wit Heren1 speler Raf Dubois die scoort tegen Octopus.