web analytics

Basketball: Blauw-Wit Heren1 stunt tegen koploper

Liefst 13 wedstrijden stonden er afgelopen weekend op het programma voor de basketballers van Blauw-Wit. Er waren opnieuw flinke scores bij, enkele keren flink door de 100 punten, soms in Blauw-Wit voordeel en sommige in het nadeel. Heren1 stuntte in ieder geval door een heerlijke winst te boeken op de tot dan toe ongeslagen koploper BC Virtus uit Werkendam.

Blauw-Wit Heren1 stuntte zaterdagavond 30 maart tegen tot dan toe ongeslagen koploper en kampioen in de eerste divisie BC Virtus Werkendam. De bezoekers werden sterk onder druk gezet en in hoog tempo aanvallend en een hoog scorepercentage lukte het om het eerste kwart op voorsprong te komen, 25-22. In het tweede kwart was het Virtus dat orde op zaken wilde stellen.

Ze kwamen langszij en liepen zowaar tot een punt of 10 voorsprong uit. Maar na rust was het Blauw-Wit weer dat met grote teamspirit en keihard werken, en opnieuw een hoog schotpercentage, de achterstand omboog naar een voorsprong van 10 punten. In de slotfase werd het nog heel spannend en Virtus sloop puntje voor puntje naderbij, maar Blauw-Wit hield het vol en won koelbloedig met 4 punten: 75-71. Een ware stunt dus, en dat belooft wat voor de komende 2 wedstrijden, te beginnen met de derby komende zaterdag tegen WBB Giants in Bergen op Zoom.

MannenU20-1 speelde zaterdag in Breda tegen Barons. Blauw-Wit was oppermachtig en liet de thuisploeg alle hoeken van het veld zien, en ze speelden een redelijk ontspannen wedstrijd. Via 11-25, 11-33 werd het uiteindelijk 47-112.

MannenU18-1 kwam in sporthal In De Roos in actie tegen WBB Giants2 uit Bergen op Zoom. Blauw-Wit ging goed van start en pakte een snelle voorsprong. Press na score ging niet helemaal naar wens, en de bezoekers bleven goed bij. De eigen inside acties gingen wel goed. Doorwisselen met het team om iedereen te laten spelen leidde soms tot wat onduidelijkheid waar de tegenstanders van profiteerden, en zowel inside als van afstand schoten ze vaak raak. Na rust werd de opgelopen achterstand goed gemaakt en individuele foutenlast bij tegenstander moest daarbij helpen. Helaas viel de wedstrijdadministratie uit en waren alle scores en foutenlast kwijt… Het laatste kwart dus met alleen de stand op dat moment verder op papier. Weg voordeel, maar toch met hard werken de winst gepakt 75-61!

MixedU14-3 ontving Simple Dribble1 uit Steenbergen. Na 2 nederlagen zou het wel weer fijn zijn om een wedstrijd te winnen. En dat ging goed. Met snel spel en goede afronding wisten ze een flinke voorsprong op te bouwen. De bezoekers deden wat ze konden, maar na een ongelukkige botsing raakten enkele spelers geblesseerd en was de wedstrijd gelopen. Blauw-Wit won: 106-31.

MannenU16-2 ging op bezoek bij Agathos in Raamsdonksveer en pakte daar een mooie winst, 35-79. De teleurstelling van de vorige week met 1 punt verloren kampioenswedstrijd speelden ze snel van zich af om zodoende voor de 2e plaats te gaan. Met goed samenspel en veel dreiging naar de ring voor simpele scores, liepen ze gemakkelijk weg. Door snelle passes konden de tegenstanders geen druk opbouwen en was de terecht winst een feit.

VrouwenU16-2 kreeg BC Waldric uit Woudrichem op bezoek. Voor het eerst in 3 wedstrijden kon het team over een wisselspeelster beschikken. Maar dat zorgde voor het luxe probleem dat speelsters nu af en toe moesten doorschuiven naar andere posities. Dat leidde tot wat afstemproblemen waar bezoekers flink van wisten te profiteren. Maar aanvallend liep het zo nu en dan toch ook goed. Het lukte bijna iedereen om te scoren. Maar Waldric ging met de winst naar huis: 14-76.

MannenU12-1 speelde tegen Barons uit Breda. Blauw-Wit kon kampioen worden door te winnen maar ze hadden helaas een totale offday. Ze lieten Barons te veel hun eigen spel spelen en bij de Roosendalers lukte er soms helemaal niks. Misschien hadden ze er te gemakkelijk over gedacht en toonden ze te weinig inzet. Een terecht verlies. Volgende week spelen ze de herkansing.

MixedU14-2 ging op bezoek bij BV Souburg in Oost-Souburg. Met slechts 1 wisselspeler tegen een volwaardig team hadden ze weinig in te brengen. Al in het eerste kwart ging het mis en ondanks dappere pogingen was het voornamelijk eenrichtingverkeer: 112-20.

MannenU14-1 ontving Harlem Lakers uit Amsterdam. Blauw-Wit begon sterk aan de wedstrijd en ze bouwden de voorsprong over de gehele wedstrijd verder uit. Eindstand: 106-59

MixedU12-2 kreeg Simple Dribble uit Steenbergen op bezoek. Blauw-Wit nam na een aarzelend begin een flinke voorsprong en hield die tot de rust vol. Na rust maakten ze het zichzelf erg moeilijk door te vergeten om samen te spelen en wat slordigheid in de afronding. Simple Dribble nam de wedstrijd over en hoewel Blauw-Wit er alles aan deed om weer bij te komen, wonnen de bezoekers 51-56.

MannenU16-1 speelde tegen Almonte Eindhoven. Verzorgd en bij vlagen sterk basketballend behaalden de Roosendalers een goede win, 79-62.

MannenU20-2 ging zondag 31 maart op bezoek bij Vlijmscherp SVH in Vlijmen. De thuiswedstrijd tegen Vlijmen, enkele weken geleden, wonnen ze overtuigend. Dus de verwachtingen voor de uitwedstrijd waren hoog. Met een uitstekende defence line en geslaagde aanvallen wisten ze ook nu een voorsprong op te bouwen en vol te houden. Eindstand 49-63. Met nog 1 wedstrijd te gaan is de derde plaats in de poule nog steeds haalbaar.

VrouwenU16-1 speelde zondag in en tegen Oirschot. De thuisploeg was lastig te omspelen, maar Blauw-Wit liet de koppies niet hangen en deden er alles aan om tegenwicht te bieden. Helaas voorkwam dat het verlies niet: eindstand 94-13.


Programma 6 april 2019
Thuiswedstrijden in Sporthal In De Roos:

15:00 Blauw-Wit Mannen U20 2 – Blauw-Wit Mannen U20 1
15:00 Blauw-Wit Gemengd U14 2 – WBB Giants Gemengd U14 1
16:45 Blauw Wit Vrouwen U16 1 – EBBC V16 Vrouwen U16 1
16:45 Blauw-Wit Mannen U16 2 – Simple Dribble Mannen U16 1
Uitwedstrijden:
The Black Eagles Gemengd U12 1 – Blauw-Wit Gemengd U12 1 – Rosmalen
E.L.B.C. Mannen U18 1 – Blauw-Wit Mannen U18 1 – Etten-Leur
E.L.B.C. Gemengd U14 1 – Blauw-Wit Gemengd U14 3 – Etten-Leur
EBBC Gemengd U10 1 – Blauw-Wit Gemengd U10 1 – Den Bosch
Eastwood Tigers Gemengd U12 1 – Blauw-Wit Gemengd U12 2 – Oosterhout
BV Souburg Vrouwen U16 1 – Blauw Wit Vrouwen U16 2 – Oost-Souburg
WBB Giants Mannen Senioren 1 – Blauw-Wit Mannen Senioren 1 – Bergen op Zoom

❯ Website Basketball Blauw-Wit Roosendaal