web analytics

Basketball Blauw-Wit: Avontuur voor Heren1 in 1e divisie klaar

Waar het vorig jaar nog nét lukte om zich te handhaven is er voor de basketballers van Blauw-Wit Heren1 een einde gekomen aan het avontuur in de Landelijke 1e Divisie. Opnieuw speelde blessureleed het team een groot deel van het seizoen parten. Na toch nog knappe overwinningen in afgelopen weken, waaronder die op kampioen Virtus Werkendam en streekgenoot WBB Giants Bergen op Zoom, ging afgelopen zaterdag de cruciale wedstrijd tegen Attacus Veghel verloren.

Ook de andere teams speelden afgelopen weekend hun laatste competitiewedstrijden van het seizoen 2018-2019. Na de paasvakantie beginnen de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.

Afgelopen vrijdagavond kwam MixedU14-2 en MannenU16-2 in actie in Rijen tegen BBF Migliore. MixedU14-2 had het lastig tegen een felle thuisploeg. Ze openden de score maar Migliore was iets effectiever in de afronding en liep gestaag uit naar ruim 20 punten voorsprong. Daarna gingen de scores redelijk om en om en ondanks keihard werken van de Blauw-Witters, lukte het niet om het verschil te verkleinen. De winst bleef in Rijen: 72-49.

MannenU16-2 nam in Rijen brutaal de leiding via 0-4 en 10-11 in de eerste kwart. Maar door te losse defence en trage transitie kwamen de mannen van Migliore steeds iets verder voor. Ruststand 31-23. Na rust kropen ze toch weer dichter bij door lekker naar de ring te gaan maar op het einde stokte het scoren en konden ze het verdedigend niet meer bolwerken. Na een aantal onnodige turn-overs en gelukkige afstandsschoten won de thuisploeg met 60-42. Niettemin behaalde Blauw-Wit hier een keurige tweede plaats in de competitie.

Zaterdag 13 april speelden MannenU18-1 tegen Jumping Giants uit Nederweert. De bezoekers waren fel op de bal, maar Blauw-Wit behield de rust en met goede inzet en structuur in de aanval wisten gestaag een voorsprong op te bouwen van een punt of 10. Eind tweede kwart kwam een speler van de bezoekers na een botsing wat ongelukkig ten val en werd voor de zekerheid een ambulance opgeroepen. Het leek gelukkig mee te vallen. Beide teams wilden en konden toch verder spelen en ondanks een felle en sportieve strijd lukte het Blauw-Wit de voorsprong vol te houden en te winnen met 54-45.

MixedU10 ontving GOBA uit Gorinchem. De eerste perioden ging het bij Blauw-Wit voor de wind. Ruststand 29-20. Maar mede door het voorval op het naastliggende veld, was de concentratie even weg en kwam GOBA in de slotfase nipt voorbij en ging de winst dus mee naar Gorinchem, 39-40. Blauw-Wit eindigde desondanks op een mooie 2e plaats in de competitie.

MannenU20-2 ging op bezoek bij Barons in Breda. De eerste kwarten ging de strijd gelijk op, met een lichte voorsprong voor de thuisploeg. Eind 2e kwart kwam Blauw-Wit gelijk op 26-26. Maar na rust vielen de scores bij Blauw-Wit lange tijd niet meer en Barons nam gestaag een voorsprong die opliep tot zo’n 20 punten. In het laatste kwart lukte het Blauw-Wit om terug te komen tot 10 punten, maar Barons won uiteindelijk: 73-61.

MixedU12-2 kreeg BCVirtus Werkendam op bezoek. Blauw-Wit startte sterk en bouwde iedere periode enthousiast een flinke voorsprong op. Alle spelers leverden een mooie bijdrage en het team liet zien dat ze een echte kampioen zijn: eindstand 77-27.

VrouwenU16-2 speelde de laatste wedstrijd van het seizoen tegen ongeslagen kampioen Barons uit Breda. Met maar liefst 3 vervangers gingen ze de strijd met de kampioenen aan. De meiden wisten elkaar goed te vinden en er werd keihard voor elkaar gewerkt. Dat de winst meeging naar Breda zal niemand verbazen, maar de meiden mochten het veld met opgeheven hoofd verlaten. Eindstand 25-68.

VrouwenU16-1 reisde vol goede moed af naar GOBA in Gorinchem. De eerste helft ging goed. De defence stond goed en met enkele fast breaks kwamen ze er goed uit. Helaas konden ze dit niet volhouden en ging het seizoen als een nachtkaarsje uit. Eindstand 77-34.

U12-1 zou WBB Giants uit Bergen op Zoom op visite krijgen, maar helaas lukte het de bezoekers niet om voldoende spelers bij elkaar te krijgen. Blauw-Wit kon dus zonder te spelen hun kampioenschap gaan vieren.

MannenU14-1 ontving Woodpeckers uit Houten. De uitslagen in de 2e Divisie waren afgelopen seizoen vol uitersten: enkele oppermachtige teams en wisselende samenstellingen leidden tot grote verschillen in uitslagen. Deze keer had Blauw-Wit een wat moeizame start. Het eerste kwart namen de bezoekers even een voorsprong van 7 punten, maar Blauw-Wit herstelde zich en nam de voorsprong over. In het tweede kwart bouwden ze de voorsprong met sterke acties uit tot ruim 20 punten en bij 49-28 gingen ze rusten. Na rust vielen de scores om en om. In het laatste kwart kwamen de bezoekers even sterk terug tot 10 punten, maar Blauw-Wit hield het hoofd koel en won: 77-63.

MannenU16-1 kreeg Black Eagles uit Rosmalen op bezoek. Helaas leken de Blauw-Witters er niet echt een wedstrijd van te willen maken. Qua serieus basketballen leken ze wel haast op vakantie. Tegen een team waar ze gewoon van behoorden te winnen, liepen ze zo terecht tegen een nederlaag aan: 63-96. Niettemin hebben ze een mooi seizoen gedraaid en hebben ze veel geleerd in de landelijke 2e Divisie.

Na twee jaar geen 1e divisie meer voor Heren1
Heren1 trad aan tegen Attacus Veghel, gespannen en hoopvol, voor de laatste en beslissende wedstrijd van het seizoen: om zich te kunnen handhaven in de 1e Divisie móest gewonnen worden en dan nóg was het afhankelijk van de uitkomsten van de andere twee degradatiekandidaten, Binnenland uit Barendrecht en WBB Giants Bergen op Zoom.
Gelukkig verloor Binnenland die middag al, maar de noodzaak om te winnen werd daardoor niet kleiner. Helaas voor Blauw-Wit, kwam Attacus duidelijk om ook deze wedstrijd te winnen en ondanks vele mooie acties en attractief basketball van beide kanten, waren het de bezoekers die de voorsprong pakten.
Blauw-Wit kwam nog enkele keren tot op 2 punten, maar bij rust was het verschil toch 10 punten. Na rust bleef Blauw-Wit, luid aangemoedigd door de supporters, fel verdedigen en aanvallen, maar schoten vielen niet en Attacus was moeilijk af te stoppen en effectiever in de afronding.
De achterstand liep op tot 16 punten in het derde kwart, en hoewel de Roosendalers nog tot 10 punten wisten te naderen, zat er helaas niet meer in. Attacus won 77-86, en na twee jaar kwam daarmee voor Blauw-Wit het avontuur in de 1e Divisie aan z’n einde. Het door vele blessures geplaagd team heeft daarin toch een mooie en leerzame tijd doorgemaakt. Lang geleden al voorspeld als hoogst haalbare niveau.
❯ Foto’s wedstrijd Heren1 tegen Attacus Veghel
Competitie zit er voor alle teams op
Voor alle teams zit de competitie er op. Komende maanden gaan staf en spelers van Blauw-Wit zich beraden op de nabije en verdere toekomst en voorbereidingen treffen voor het volgende seizoen. Veel spelers stromen weer door naar volgende leeftijdsgroepen en er zullen keuzes gemaakt worden welke spelers in welke teams in welke competities kunnen worden ingeschreven. Zoals altijd streeft Blauw-Wit daarbij naar de hoogst haalbare niveaus voor alle spelers en teams, waarbij sportief plezier en basketball-technische ontwikkeling voorop staan.
Selectiewedstrijden
Na de paasvakantie zijn er selectietrainingen voor de nieuwe teams. Daarbij zijn uiteraard ook weer nieuwe spelers en speelsters van harte welkom. Vooral in de jongste groepen is nog plaats: jongens en meisjes vanaf 6/7 jaar en ouder die eens willen proberen, mogen twee keer gratis en vrijblijvend kennismaken. Maar uiteraard is ook in de oudere leeftijdsgroepen altijd plaats voor teamspelers, klein of groot, beetje stevig, snel, lang en lenig is handig, sportief is verplicht. En ook ervaren basketballers zijn altijd welkom, als speler, maar zeker ook als stafleden, trainers en coaches.

❯ Website Basketball Blauw-Wit Roosendaal

Wanneer: zondag 12 juli 2020 @ 09:30
Waar: Natuurpoort Wouwse Plantage, Schouwenbaan

Landgoedwandeling Een wandeling door het landgoed Wouwse Plantage en het Plantage Centrum waarbij wetenswaardigheden over de gebouwen en de historie