web analytics

Avontuur Bristol-dames om landelijke beker voorbij

Het avontuur van de Bristol-vrouwen om de landelijke KNVB-beker is vrijdagavond 6 september al voortijdig gesneuveld in de strijd voor een plekje in een van de poules. Thuis in sporthal In De Roos verloren de Roosendaalse zaalvoetbalvrouwen met 0-3 van de ere divisionist ZVG.

De poule van de landelijke beker was heel dichtbij voor de Bristol-vrouwen van trainer Hans Lauwen door het winnen van de districtsbeker Zuid 1 in maart van dit jaar. In het begin van de wedstrijd was het vooral aftasten en was er iets meer balbezit voor de thuisclub. Van echt vlot aanvalsspel kon helaas niet gesproken worden.
Buiten wat speldenprikjes op het doel van ZVG kwam het verder niet.

Gemist
Het werd al snel duidelijke dat het dodelijk wapen, zijnde Griffith Vaissaire, gemist werd deze avond. In de bespreking was gewaarschuwd voor de snelle counters van de tegenstander. In de 11e minuut ging het mis. Met een vlijmscherpe counter kwam ZVG op een 0-1 voorsprong, wat tevens de ruststand was.

Scherpte
Na de rust moest er iets meer risico worden genomen. Er werd geprobeerd het tempo iets op te voeren, maar tot echte uitgespeelde kansen kwam het niet. Voorin was Bristol niet scherp genoeg om telkens de afvallende bal erin te tikken.

Niet dik genoeg
Met nog 8 minuten op de klok werd er meer druk uitgevoerd. Maar dat was wel een risico tegen het gevaarlijke ZVG. Met twee dodelijke messteken moest Bristol buigen met een 0-3 nederlaag. ‘De huid werd duur verkocht maar was niet dik genoeg’, was de constatering.

Competitie
De vrouwen gaan nu proberen om de districtsbeker dit nieuwe seizoen te verdedigen. Voor vrijdag 13 september staat de eerste competitiewedstrijd op het programma, uit bij Barendrecht.