web analytics

Avondvierdaagse in Wouw van 25 t/m 28 juni

Wouw heeft z’n avondvierdaagse nog te goed. Die is dit jaar van maandag 25 juni tot en met donderdag 28 juni. Wandelaars vertrekken elke avond rond 18:00 uur vanaf café Donkenhof aan de Roosendaalsestraat 61.

Deelnemers hebben de keus uit drie afstanden: bij route A gaat het over de vier avonden om 23,5 km (met op woensdag de langste route van 6,6 km), bij route B loopt over de vier avondenom 42,6 km (met op maandag de langste route van 11,7) en bij route C over de vier avonden om 58,5 km, met op woensdag de langste route (19,6 km), maar op donderdag net als route B ‘slechts’ 9,6 km

De intocht is donderdagavond 28 juni in de Lenaertstraat, Hofstraat en Roosendaalsestraat.

De eerste avondvierdaagse in Wouw was in 1970. In juni van dat jaar staken vijf onderwijzers de koppen bij elkaar om de wandelvierdaagse op touw te zetten. Dat deden ze op verzoek van Trees van Steen, het hoofd van de Gerardus Majellaschool, die vond dat ‘haar’ mannen dat best konden. Na enkele avonden vergaderen was het zover en kon de eerste vierdaagse van 4 tot en met 7 augustus van dat jaar worden gehouden. Er was toen nog keus uit twee routes.

Foto bovenaan: Wandelen in de omgeving van Wouw. Uit het fotoalbum 2017 op de website Avondvierdaagse Wouw

❯ Website Avondvierdaagse Wouw