web analytics

Avondkerstloop Nispen dit jaar op zaterdag 21 december

De populaire Avondkerstloop in Nispen is dit jaar op zaterdag 21 december. Het wordt dit jaar de achtste editie. Inschrijven is al mogelijk. Niet alleen hardlopen, ook het wandelen neemt een grote plaats in bij dit evenement. Door de overweldigende animo van vorig jaar van de wandelaars, zijn er drie zeer bijzondere wandelingen uitgezet, die nu nu ook starten vanuit de kerk.

Via de kerktoren de kerk inlopend, kan men zich inschrijven voor de speciale kerstwandelingen. De organisatie zorgt nog voor een leuk presentje en routebeschrijvingen. Om 16.3 0uur worden de grote kerkdeuren geopend en kan men beginnen voor de 3, 6 of 10 km in en rond het in duister vallend Nispen. Wat verlichting meenemen en stevige wandelschoenen zijn aan te bevelen. Door de grote toeloop van vorig jaar is het advies om op tijd te komen.

Fun nighttrail
Ook de fun nighttrail loopt later over stukken, waar ook de wandelaars zijn geweest. Maar er wordt begonnen met hardlopen om 18.00 uur door de dorpskern voor de allerkleinsten van 6 t/m 9 jaar voor de 800 meter. Om 18.15 uur is de start van 1600 meter voor de kinderen van 10 t/m 12 jaar. Na de huldiging van deze kanjers volgt om 18.40 uur de start voor de 5 km.

Spektakel

De deelnemers aan de fun nighttrail startten om 19.30 uur en lopen over stukken ‘onbekend’ Nispens grondgebied. ‘Dit wordt weer een spektakel, gedeeltelijk in het donker, maar daarvoor hebben de deelnemers hoofdlampen meegenomen’, aldus de organisatie.

Hardlopers
Om 19.40 uur klinkt het startschot voor hardlopers die de 10km gaan lopen. Ze lopen de kerk uit, over het kerkplein de Dorpstraat in. Al snel komen ze op een breder stuk en kunnen ze voluit hard lopen door de wederom prachtig met kaarsen verlichte straten. De muziek langs het parcours zorgt voor een unieke sfeer in de straten van Nispen. Het publiek moedigt hen aan om weer een geweldige prestatie weg te zetten.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking van de 5 km is buiten in het kerkportaal, maar de 10 km winnaars worden gehuldigd vanaf 21.00 uur in zaal Verhoeven waar men van te voren de startnummers kan ophalen en de na-inschrijvingen geregeld worden.
De Avondkerstloop wordt onder auspiciën van de KNAU en onder begeleiding van Thor georganiseerd.

❯ Meer info op Avondkerstloop.nl
❯ Inschrijven via Inschrijvingen.nl