web analytics

‘Avondje RBC’ tegen FC Bergen levert drie punten op (4-0)

Het ‘avondje RBC’ tegen FC Bergen heeft de Roosendaalse club zaterdagavond 30 september drie competitiepunten opgeleverd in de derde klasse. Het werd 4-0 tegen de Bergse club in het Herstaco-stadion.
Na de nederlaag van vorige week zat er flink wat druk op het eerste elftal.

Ten opzichte van vorige week had trainer-coach Danny Mathijssen wel enkele wijzigingen aangebracht. Maarten Schipper begon als rechtsback en Gino Pieter werd een linie naar voren gezet. Hij vormde samen met Sebastian Verhulst een koppel dat net voor de verdediging speelde. Jari Voeten begon weer als spits geflankeerd door Anwar Tarfit en Wesley van Zundert.

FC Bergen, dat net als RBC met een nederlaag aan de competitie was begonnen, trok fel van leer vanaf het begin. Het drukte de thuisploeg in de eerste minuten naar achteren, maar al snel nam de ploeg van Mathijssen het initiatief over. Het duurde vlak voor de rust dat RBC op voorsprong kwam.

Tarfit soleerde langs diverse tegenstanders in het strafschopgebied en schoot raak. Voor de openingsgoal zag de Roosendaalse club al twee goals afgekeurd worden. Daarnaast kreeg Van Zundert een goede kans toen hij vanaf de rechterkant vrij voor de doelman kwam, maar de aanvaller zag zijn schot uit het doel geranseld worden.

Voor de rust verdubbelde RBC nog de score. Pieter stoomde op vanuit het middenveld en wist met lage harde pass Voeten te bereiken die de bal fantastisch aannam en bekwaam afrondde, 2-0.

In de tweede helft besliste de ploeg van Mathijssen snel het duel. Elst wist Tarfit een niet te missen kans te geven, 3-0. Vlak voor het einde kwam de goed spelende Van Zundert wel op het scorebord. Tarfit bediende de van DOSKO overgekomen aanvaller op maat die nu wel raak schoot, 4-0.

Aankomend weekend gaat de Roosendaalse ploeg op bezoek bij Steenbergen.

❯ Website RBC

Foto’s Arthur Verbraak

RBC


RBC


RBC