web analytics

Avondexcursie vleermuizen in Visdonk (25 aug)

In het weekend van vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus wordt de jaarlijkse Europese Nacht van de Vleermuis georganiseerd. Een kans voor jong en oud in heel Europa om meer te weten te komen over vleermuizen en ze zelfs te horen en te zien. In Roosendaal is er zaterdagavond 25 augustus een excursie.

De excursie in Roosendaal wordt verzorgd door KNNV Roosendaal en begint om 19:45 uur bij MEC Visdonk aan de Dennescheerderdreef 11.

Eerst is er binnen een presentatie over wat vleermuizen nu eigenlijk zijn, waarom ze ‘s nachts leven, wat ze eten én hoe nuttig ze eigenlijk zijn. Daarna, als de duisternis in valt, neemt de gids de wandelaars mee naar buiten en gaat men met batdetectors op zoek naar vleermuizen.

Minimumleeftijd voor deelname is 10 jaar. Parkeren kan bij de grote parkeerplaats op de hoek Zundertseweg-Rozenvendreef in Roosendaal. Van daar is het ongeveer 5 minuutjes wandelen naar het MEC in het T-huis. Kijk voor aanmelding in hret Facebookbericht hieronder. (Klik op het F-logo in de foto)

De Nacht van de Vleermuis is een initiatief van Eurobats, de Europese organisatie voor de bescherming van vleermuizen. Meer dan dertig landen doen mee aan deze nacht. In Nederland coördineert en faciliteert Vleermuiswerkgroep Nederland (VLEN) van de Zoogdiervereniging het evenement.