web analytics

Avond voor clubs over dementie bij hun leden (23 sept)

Dementie vriendelijke Gemeente Roosendaal, Sportservice Noord-Brabant (SSNB), en Alzheimer West-Brabant organiseren op maandagavond 23 september een avond voor alle verenigingen waarin deze uitleg krijgen over hoe ze om kunnen gaan met mensen met dementie binnen hun vereniging. De avond is bij TWB aan de Belder 2-4 vanaf 19:30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.

Stel je eens voor: ‘Van jongs af aan ben je al lid van jouw vereniging. Je stroomde door naar het A-team en jaren later speelde je met alle plezier bij de senioren. Ook gaf je trainingen, draai je bardiensten en zit je natuurlijk vooraan op de tribune als het eerste elftal speelde. Een herkenbaar verhaal voor velen onder ons. Maar stel je ook eens voor dat je geheugen je steeds vaker in de steek laat. Je wil betrokken blijven maar weet niet hoe en of je ondersteuning kunt krijgen. Betekent dit definitief stoppen of is er toch een mogelijkheid om door te gaan?’

Ook in Roosendaal actueel
Wethouder Klaar Koenraad nodigt verenigingsmensen uit om op 23 september naar de voorlichtingsavond te komen over hoe een vereniging kan omgaan met dementie onder dee leden. ‘Door de toenemende vergrijzing is dit ook in Roosendaal een actueel vraagstuk. In Roosendaal vinden we het belangrijk dat iedereen meedoet in de samenleving. Ook mensen die hulp nodig hebben. Voor mensen met (beginnende) dementie is het extra belangrijk om aanwezig te zijn. Het liefst in hun eigen vertrouwde omgeving, bij hun eigen vertrouwde club’, aldus de wethouder van gemeente Roosendaal.

Toneelsketches
Op maandagavond 23 september vindt deze interactieve avond plaats. Ben Aaanraad leidt de aanwezigen door de avond heen. Op deze avond spreekt casemanager Gerben Jansen over dementie, worden er verschillende toneelsketches gespeeld en wordt er ingegaan op dementie binnen de club.

Aangeven
Wie meer wil weten over wat een club kunt doen, kan zich melden bij unieksportenroosendaal@ssnb.nl. Wie een vraag heeft met betrekking tot dementie in de vereniging, een vraag heeft over je kan reageren in een bepaalde situatie of een lastige situatie heeft meegemaakt, kan zich aanmelden en aangeven welke situatie hij/zij graag besproken wil zien. Wie weet wordt dat onderwerp dan uitgevoerd door de toneelgroep.