web analytics

Auto met zakken hennep crasht is Zwaanhoefstraat

In de Zwaanhoefstraat in Roosendaal is vrijdag 21 augustus tegen het eind van de middag een auto met zes grote zakken hennep gecrasht tegen een geparkeerdstaande auto. Dat gebeurde na een korte achtervolging door de politie. De partij hennep was wel een kilo of zes.

Surveillerende agenten controleerden vrijdagmiddag een Belgische personenauto op een parkeerplaats aan de Edisonstraat in Roosendaal. Toen zij via hun diensttelefoon de gegevens van de auto en bestuurder opvroegen, ging de auto er ineens met hoge snelheid vandoor.

Een korte achtervolging volgde. In de Zwaanhoefstraat raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en crashte hij tegen een geparkeerde auto. De chauffeur rende vervolgens weg van zijn auto en poogde weg te komen van de politie. Dat lukte niet.

Even verderop werd de 20-jarige man uit het Belgische Tongrinne aangehouden. Uit onderzoek bleek dat er in zijn auto zes grote zakken met ongeveer zes kilo gedroogde henneptoppen lagen. De verdachte is overgebracht naar een politiecellencomplex en zit daar nog vast. De man wordt vandaag gehoord over het incident.

De eigenaar van de beschadigde geparkeerde auto, een mevrouw uit Hoeven, heeft aangifte gedaan tegen de Belg.