web analytics

Auto-inbreker in Roosendaal snel gepakt door sporen in de sneeuw

Een inbreker in een bestelauto in de Molenstraat in Roosendaal, kon zondagmorgen 7 februari makkelijk worden aangehouden, omdat hij kennelijk geen rekening gehouden met de huidige weersomstandigheden. Door zijn sporen in de sneeuw wash hij snel achterhaald.

Om iets na 05.00 uur meldde een getuige dat hij zag dat er in een bestelauto die geparkeerd stond aan de Molenstraat in Roosendaal, werd ingebroken. Een inbreker sloeg een ruitje in van de auto en verschafte zich zo toegang tot de laadruimte, waarna hij kratten met gereedschap wegnam.

Agenten waren snel ter plaatse en zagen de dief nog wegrennen. Op het gemakje volgden de agenten de sporen in de sneeuw en konden zo de 41-jarige inbreker achterhalen.

De man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, probeerde zich nog te verstoppen achter een muurtje in de Kloosterstraat, maar ook daar waren de agenten snel achter. De man is overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij is ingesloten. Zondag gaan rechercheurs de man horen.

Het gestolen gereedschap is ook teruggevonden. De bestelauto waar de inbraak in had plaatsgevonden, is weggesleept. De eigenaar kan zich melden bij de politie.