web analytics

Autisme Informatie Centrum zoekt vrijwilligers in Roosendaal

Het Autisme Informatie Centrum (AIC) in Roosendaal is op zoek naar gemotiveerde en energieke vrijwilligers. Het AIC zoekt die vooral onder mensen die een partner, kind, of een bijvoorbeeld ouder hebben met autisme en hun ervaringen graag delen met anderen.

“Wij werken volgens een rooster zodat vrijwilligers van tevoren weet wanneer zij aan de beurt zijn voor de inloopochtend. Dit is altijd bespreekbaar”, aldus het AIC.

Het Autisme Informatie Centrum (AIC) is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). De kracht van het AIC ligt in het leren en delen van elkaars ervaringen en het zoeken naar hulp. Het AIC is onmisbaar in de regio. Bovendien kan men er terecht voor informatie en documentatie.

Het Autisme Informatie Centrum in Roosendaal organiseert regelmatig thema- ochtenden en ook een aantal keer per jaar een thema-avond.

Gezocht worden ervaringsdeskundigen die al lid zijn, of willen worden van de NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme). “Wij bieden vrijwillgers ondersteuning door middel van cursussen, ze krijgen natuurlijk reiskostenvergoeding en komen in een enthousiast team met medevrijwilligers terecht om mee samen te werken”, aldus AIC.

Belangstellenden kunnen contact opnemen via aic-roosendaal@nva-nb.nl