web analytics

Atik Village Roosendaal ‘nieuwe norm’ voor huisvesting arbeidsmigranten

‘Atik Village’, zo heet het migrantenhotel aan het eind van de nu doodlopende Gastelseweg in Roosendaal. Het nieuwbouwcomplex van Atik Uitzendbureau, bestaande uit twee gebouwen van vier verdiepingen, is vorige week officieel geopend. Bij een volle bezetting kunnen er 224 mensen wonen, die naar verwachting veel seizoensgebonden werk zullen verrichten.

In de woonblokken zijn 56 appartementen gemaakt, elk bestemd voor vier bewoners. Elke bewoner heeft een kamer van 20 vierkante meter. Daarnaast zijn in elk appartement een centrale keuken, woonkamer, badkamer en waskamer. Er is dag en nacht toezicht en begeleiding. Tussen de twee gebouwen is een parkeerterrein voor 130 auto’s en aan de straatzijde is een overkapte fietsenstalling.

Zonnepanelen
Ook zijn er moderne voorzieningen zoals een glasvezel internet en GSO-systeem (schotel-antennes). Zo’n 260 zonnepanelen zorgen voor eigen stroomvoorziening.

In eigen beheer
Atik Uitzendbureau heeft het hele Atik Village-concept in eigen beheer ontwikkeld en uitgevoerd. Zelf spreekt het bedrijf op zijn website van een nieuwe Nederlandse norm voor arbeidsmigrantenhuisvesting. ‘Niet eerder is er op deze schaal speciaal voor de groeiende stroom Oost-Europese arbeidsmigranten kwalitatieve huisvesting gebouwd’.

Vijf jaar
Alles bij elkaar is ondernemer Ilyas Etik (41) van Atik vijf jaar bezig geweest om dit te realiseren. Dat is inclusief de periode waarin aanvankelijk geprobeerd is om een migrantenhotel aan de Bergrand (bij de spoorwegovergang) te vestigen. Dat leverde in de buurt zoveel weerstand op, dat Etik daar van af zag. Daar is dit complex aan de Gastelseweg voor in de plaats gekomen.

Foto boven: Atik Village aan de Gastelseweg in Roosendaal.

In onderstaande video kan het complex van binnen en buiten worden bekeken: