web analytics

Arrestatieteam haalt uit raam schietende man in Sprundel uit huis

Leden van het arrestatieteam van de politie bebben in de nacht van vrijag op zaterdag 5 augustus in een woning aan het Noordveld in Sprundel een 41-jarige man uit Sprundel aangehouden. Hij zou met een vuurwapen uit een raam hebben geschoten. Daarbij raakte niemand gewond.

De politie kreeg op zaterdag 5 augustus rond 0.50 uur een melding van een schietincident. Meerdere eenheden gingen direct op de melding af. Toen de agenten bij het pand aankwamen, reageerde de verdachte niet op aanbellen en aanroepen. De agenten dachten vervolgens het geluid van het doorladen van een wapen te horen. Daarop namen ze veilige posities in, trokken hun dienstwapen en hielden de woning onder schot. Vanuit de woning kwam nog steeds geen enkele reactie.

Er werd besloten een onderhandelaar en het arrestatieteam in te schakelen om de verdachte op een zo veilig mogelijke manier uit de woning te krijgen. Rond 4.15 uur kon de man uit eindelijk worden opgepakt. In de woning werden drie vuurwapens en verschillende soorten munitie in beslag genomen. De man blijkt een wapenvergunning voor meerdere wapens te hebben. Hij is afgevoerd naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek.