web analytics

Archie Lee Hooker & the Coast to Coast Blues Band bij Nispen Blues (1 dec)

Op zaterdagavond 1 december a.s. treedt Archie Lee Hooker &amp the Coast to Coast Blues Band op in café de Gouden Leeuw in Nispen. Deze avond van Nispen Blues begint om 21:30 uur en de entree is ook deze keer gratis.

Archie Lee Hooker is een volle neef (en pleegkind) van de legendarische John Lee Hooker. Archie is geboren in Mississippi maar vertrekt in z’n tienerjaren naar Memphis waar hij de gospelgroep The Marvelous Five opricht. In 1989 vraagt z’n oom of hij zich bij de band aan wil sluiten.

Eerste album
Het was in 1995 dat Archie Lee z’n eerste Europese tournee maakte met Carl Wyatt & the Rhythm Kings. Tijdens deze tour gaan Archie en Carl de studio in om hun eerste album ‘Suicide Blues’ op te nemen. Na het overlijden van Johnny Lee Hooker in 2001 besluit Archie onder eigen naam verder te gaan en brengt hij zijn tweede cd uit ‘New Church of The Blues’, waarop de laatste live opname van John Lee Hooker staat.

Verder toert Archie Lee in begin van deze eeuw al geruime tijd met Carl Wyatt & The Delta Voodoo Kings, maar de wens om met een eigen band platen te maken en op te treden wordt alleen maar sterker. Inmiddels woonachtig in Luxemburg, besluit hij in de winter van 2011 om een nieuwe band te formeren; Archie Lee Hooker & the Coast to Coast Blues Band, waarmee hij het erfgoed van zijn oom in stand houdt. Sinds die tijd ‘zwerft’ hij door Europa om zowel op grote Bluesfestivals, als in intieme clubs z’n muziek ten gehore te brengen.

Ups en downs

De band sluit zichzelf in augustus 2016 een tijd op in een studio in de Ardennen om de cd ‘Chilling’ op te nemen. Op dit album neemt Archie Lee Hooker je mee op een persoonlijke reis door zijn leven, dat zowel ups als uiteraard ook downs kent. De plaat laat ook de diversiteit en variatie van de band horen, van story telling tot pittig en groovy, van akoestisch tot rockende Blues.

Vandaag de dag vertelt Archie de saga van de beroemde Bluesman met z’n songs. Een perfect cadeau voor de fans van John Lee Hooker die daarin wellicht ook de weinig bekende aspecten van zijn leven zullen ontdekken.
Line up: Archie Lee Hooker: zang – Fred Barreto: gitaar – Matt Santos: toetsen en Hammond orgel – Nicolas Fageot: basgitaar – Yves “Deville” Ditsch: drums.

❯ Website Nispen Blues