web analytics

Annemiek van Vleuten en Puck Moonen naar de Draai

Huidig wereldkampioene tijdrijden Annemiek van Vleuten gaat dit jaar haar debuut maken op De Draai. Voor publiekstrekker Puck Moonen is De Draai inmiddels bekend terrein, de renster uit Liempde zal opnieuw haar opwachting gaan maken tijdens de 40e editie van het wielercriterium op maandag 5 augustus.

De organisatie van De Draai legde de rensters afgelopen weken vast en heeft daarmee het deelnemersveld van de dames al behoorlijk glans weten te geven. Van Vleuten is onder meer regerend wereldkampioene tijdrijden en in Ede voor de vierde keer Nederlands kampioen tijdrijden geworden. De 36-jarige renster van Mitchelton-Scott zette in Ede op een 31,8 kilometer lang parcours een tijd neer van 39 minuten en 14 seconden.

Puck Moonen is een fenomeen in wielerland. De vrouw uit Liempde heeft 361.000 volgers op Instagram. Ruim 100.000 meer dan bijvoorbeeld Daphne Schippers. Het is geen geheim dat ze ieder jaar weer veel publiek weet te trekken.

Het wielerprogramma van De Draai vindt dit jaar plaats op maandag 5 augustus. Om 15.15 uur zal het startschot gegeven worden door een afgevaardigde van Tempo-Team