web analytics

Anne Boelen (15) vijftiende gast van de burgemeester

Anne Boelen (15) wordt de nieuwe gast van de burgemeester. Anne zit in de vierde klas van het vwo aan het Norbertus-Gertrudis Lyceum. Burgemeester Jacques Niederer heette haar woensdag 3 september van harte welkom in het Stadskantoor. Ze wordt op donderdag 11 oktober om 19.30 uur voorgesteld aan de gemeenteraad en geïnstalleerd.

Anne gaat het komende half jaar kennis maken met het ambt van burgemeester, het lokale bestuur, de plaatselijke politiek en officiële evenementen. Ze neemt deel aan vergaderingen, houdt op belangrijke momenten toespraken en vervult samen met de burgemeester representatieve taken.

Hele eer

Haar reactie: “Ik vond het een hele eer toen onze coördinator op school mij vroeg of ik gast van de burgemeester wilde zijn. Toen ik het thuis vertelde, zeiden mijn ouders dat ik deze kans met twee handen aan moest pakken. Ik wil het komende half jaar graag bekijken of de politiek en alles wat daarbij komt kijken interessant is voor mij.”

De ‘Gast van de burgemeester’ is een idee van burgemeester Jacques Niederer, waarbij een leerling uit het Roosendaalse voortgezet onderwijs zes maanden lang met de burgemeester meeloopt. Het is een soort inkijkstage waarbij bestuur, politiek en jonge mensen met elkaar in contact komen. Het biedt hen mogelijkheden om zienswijzen met elkaar te delen en elkaar door de ogen van de ander te laten kijken.

Frisse blik
Burgemeester Jacques Niederer: “Anne is alweer de vijftiende gast op rij. En ik vind het erg leuk om ieder half jaar een nieuwe gast te mogen ontvangen. Ik heet Anne dan ook van harte welkom. Via haar frisse blik krijg ik inzicht in hoe jonge mensen kijken en denken. Andersom hoop ik mijn gasten te interesseren voor de politiek en het bestuur. Het is van groot belang om jongeren bij het besturen van onze stad te betrekken. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.”