web analytics

Al vier beweegpunten voor senioren in Roosendaal

Sportservice Noord-Brabant (SSNB) heeft inmiddels vier beweegpunten voor senioren in Roosendaal. Behalve in et centrum ook in de Kroeven, Westrand en Kalsdonk. Senioren die niet langer stil willen zitten, krijgen nu de kans om andere senioren te ontmoeten en lekker actief bezig te zijn. Onder het genot van een bakje koffie of thee gaat de beweegcoach met met deelnemers in gesprek om te kijken welke activiteit er bij hen past.

Demy Weertman de beweegcoach van SSNB spreekt van een goede eerste opkomst. “Inmiddels staat de teller op 10 fanatieke deelnemers die elke dinsdagochtend om 10.00uur bij Parrotia komen voor een half uurtje beweging. Vorige week zijn we gaan hockeyen door het park en de week daarvoor stond er badminton op het programma”. Alle activiteiten worden zo aangepast dat de hele groep mee kan met het niveau en naderhand drinken we een lekkere bak koffie”. Aldus Demy.

Kroeven

In de Kroeven heeft SSNB ook een beweegpunt voor senioren opgezet. Hier sluit het Zorgelooshuys ook wekelijks bij aan voor de diverse activiteiten die er te doen zijn met de beweegcoach. De activiteiten vinden hier elke dinsdagmiddag om 14:00 uur plaats in wijkhuis De Wieken. Hier zijn bij de eerste opkomst ook al vijf fanatieke senioren naar toe gekomen om actief bezig te zijn. Quote van een deelnemer in de Kroeven: “Bewegen verlengt je leven”. “En dat kunnen wij bij SSNB niet genoeg onderstrepen, zegt Demy.

Beweegpunten in heel Roosendaal SSNB zet zich in Roosendaal al jaren in voor de senioren en is dit daarom ook in andere wijken van Roosendaal aan het uitzetten. Naast het beweegpunt in het centrum en de Kroeven zijn er ook andere mogelijkheden om met de beweegcoach aan het werk te gaan.

Vier plekken

· Kalsdonk. Locatie: Koffieklets. Alle even weken op woensdag om 11:00 uur.
· Westrand: Locatie: Huis van de Westrand. Iedere eerste dinsdag van de maand om 13.30 uur.
· Kroeven: Locatie: Wijkhuis de Wieken. Iedere dinsdag om 14:00 uur.
· Centrum: Locatie: de Parrotia. Iedere dinsdag om 10:00 uur.“Bijna overal in Roosendaal zijn dus beweegpunten te vinden”, aldus Demy. “De senioren moeten dus nu wel in beweging komen en langskome. Al is het maar om een bak koffie of thee te drinken”.
Wie meer inlichtingen wil, kan mailen met beweegcoach@ssnb.nl