web analytics

Al snel 10 laadpunten erbij in Roosendaal

De gemeente Roosendaal gaat er op korte termijn tien laadpalen voor elektrische auto’s bijplaatsen. Daarmee loopt de gemeente vooruit op deelname aan een voorgenomen provinciale aanbesteding van laadpalen. Maar plaatsing van die palen kan wel uitlopen tot augustus/september 2020. En dat vindt Roosendaal te lang duren.

Ook in Roosendaal stijgt de vraag naar openbare laadpalen. In principe moet een eigenaar van een elektrische auto zelf voor een laadpunt zorgen als hij een eigen oprit of garage heeft. Maar niet iedereen heeft die luxe en bovendien zijn ook laadpunten voor bezoekers nodig. Dus zijn er ook laadpunten op openbare punten nodig.

Niet voorop
Op dat punt loopt Roosendaal trouwens niet bepaald voorop. Volgens de benchmark Openbaar Laden 2019 scoort Roosendaal laag in 2020 en 2025 in de dekking van de laadbehoefte door de
huidige laadinfra. Volgens de gemeentelijke website zijn er nu 20 (dubbele) elektrische oplaadpunten op openbaar gebied, waaronder in de parkeergarages.

Impuls
Roosendaal heeft nu ook beleid ontwikkeld voor laadpunten. Daarmee wil men een impuls geven aan het elektrisch rijden in Roosendaal en daarmee een schoner milieu in Roosendaal bereiken.
Het laadpuntenbeleid regelt ook het plaatsen (aanleggen) van laadpunten. Uitgangspunt is dat dit de gemeente (bijna) geen geld kost. De gemeente draagt alleen de kosten van het plaatsen van het verkeersbord dat een laadplek aangeeft. Plaatsing/aanleg gebeurt door ‘de aanbieder’ die zijn kosten betaald ziet uit de laadkosten die gebruikers hem moeten betalen.

Gereserveerd
Zo’n verkeersbord bij een laadpunt geeft aan dat het niet toegestaan om met een ‘fossiele’ brandstofvoertuig te parkeren op een parkeerplek met een laadpaal. Het beleid geeft kaders waardoor er onder andere rekening wordt gehouden met de parkeerdruk in een wijk of buurt.


Meer info over laadpunten in Roosendaal:

❯ Info op gemeente website over laadpunten
❯ Website Engie over laadpunten in Roosendaal
❯ Kaart met de oplaadpunten in Roosendaal (tik Roosendaal in zoekvenster)