web analytics

Agent vol in gezicht gespuugd door man die zegt corona te hebben

+UPDATE RECHTBANK – Op dinsdagmorgen 2 juni is een 32-jarige Angolese man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op het busstation in Roosendaal. De man zou meerdere buschauffeurs hebben mishandeld omdat zij weigerden hem te vervoeren. Ook de politie kreeg het zwaar te verduren. Zo spuugde hij een agent vol in het gezicht, terwijl hij later zei corona te hebben.

‘De reden hiervoor zou kunnen zijn dat de man zich niet aan de huisregels van het vervoersbedrijf wilde houden. Hij droeg geen mondkapje, dat is een verplichting in het openbaar vervoer sinds 1 juni 2020. Kennelijk was de man het hier niet mee eens en ging hij door het lint toen hij in een tweede bus geweigerd werd’, aldus de politie.

Gespuugd
Getuigen belden rond 06.50 uur naar de politie omdat er gevochten werd op het station in Roosendaal. Agenten kwamen ter plekke en hielden, nadat zij de verhalen van getuigen hadden aangehoord, de 32-jarige man aan als verdachte van mishandeling van twee buschauffeurs. De verdachte verzette zich vervolgens tegen zijn arrestatie en spuugde een agent vol in zijn gezicht.

Corona

Ook beledigde hij de agenten. Zowel de twee buschauffeurs als een agent deden aangifte van mishandeling. De agenten deden ook aangifte van belediging. Toen de man later werd voorgeleid voor een hulpofficier van justitie gaf hij aan dat hij corona had.

Camerabeelden
De politie heeft de zaak in onderzoek. Camerabeelden zullen worden uitgekeken door rechercheurs. De man heeft een blaastest moeten ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Dit gegeven wordt meegenomen als strafverzwarende maatregel.

De man zit momenteel nog vast, hij is in verzekering gesteld en moet zich in een supersnelrechtzitting morgen (5 juni 2020) voor een rechter verantwoorden.

UPDATE: In een supersnelrechtzitting is de man vrijdag 5 juni veroordeeld tot drie maanden cel plus een schadevergoeding te betalen van 600 euro aan de agent die hij in het gezicht had gespuugd en een schadevergoeding van 350 euro aan een van de buschauffeurs. Het Openbaar Ministerie had vijf maanden cel geëist. De celstraf is direct in gegaan.

Wanneer: zondag 12 juli 2020 @ 09:30
Waar: Natuurpoort Wouwse Plantage, Schouwenbaan

Landgoedwandeling Een wandeling door het landgoed Wouwse Plantage en het Plantage Centrum waarbij wetenswaardigheden over de gebouwen en de historie