Op vrijdagavond 2 oktober wordt in de bibliotheek van Roosendaal de expositie ’50 jaar migratie in Nederland’ geopend door burgemeester Han van Midden. Deze expositie is in de maand oktober tijdens de openingsuren van de vibliotheek te bezichtigen. (Klik op de kop voor meer informatie)

Op 3 en 4 oktober tussen 11:00 – 16:00 uur is de derde editie van de Kunstroute Burgerhout uitgezet. 12 kunstenaars op 8 locaties kunnen worden bezocht. Op elke locatie hangt een groene vlag uit, dus de plekken zijn gemakkelijk te vinden. Deelname is gratis. (Klik op de kop voor meer info)

Op zaterdag 3 oktober vindt op en rondom de Markt in Roosendaal vanaf 14.00 uur het Roosendaals Bockbierfestival plaats. Met coronaproof buitenbars en sfeervolle live-muziek brengen zes cafés meer dan 50 verschillende bockbieren aan de man. Daarnaast is op dit festival het eerste Roosendaalse collab bier te verkrijgen: de Bockdown, een zacht, licht gekruid dubbelbock bier met een alcoholgehalte van 8.4%. (Klik op de kop voor het hele bericht)

Wielerplatform Roosendaal organiseert op zondag 4 oktober in samenwerking met Klaar voor de Start een wedstrijddag voor de jeugd van 7 tot en met 14 jaar op Wieler Experience aan de Buijenstraat in Roosendaal. In vier leeftijdsgroepen wordt naar ‘het Fietstalent van Roosendaal’ gezocht. Wie mee wil doen moet zich vóór 2 oktober aanmelden via talentvanroosendaal@gmail.com (Klik op de kop voor meer info)

Qoqo, de Roosendaalse school voor klassiek ballet, moderne dans, moderne/jazzdans en podiumkunsten, presenteert op zaterdag 7 en zondag 8 november in de hal van de bibliotheek in Roosendaal de verhalende moderne dansvoorstelling ‘Lily Dale’. Vawege corona-regels kunnen maximaal 40 mensen een voorstelling bijwonen. Er zijn drie voorstellingen gepland.