web analytics

ABN AMRO trekt zich terug uit Roosendaal, pand in de verkoop

De ABN AMRO-bank trekt zich terug uit Roosendaal. Het (grote) bankgebouw op de hoek van de Markt – HGD-straat sluit per 5 maart. ‘De sluiting van het kantoor in Roosendaal heeft geen directe gevolgen voor de medewerkers. Het kantoorpand wordt verkocht’, zo laat de bank weten. Klanten worden verwezen naar kantoor Breda (aan het Chasseveld).

Steeds meer klanten van ABN AMRO regelen hun bankzaken via de ABN AMRO app, Internet Bankieren en Beeldbankieren. Voor klanten is het steeds minder noodzakelijk om een bankkantoor te bezoeken. Als gevolg neemt het aantal klanten dat een bankkantoor bezoekt elk jaar verder af. Daarom sluit ABN AMRO dit kantoor”, zo geeft de bank als reden op.

Speerpunt
‘Het aantal klanten (ook ouderen) dat kiest voor online bankieren is door Covid-19 in een verdere stroomversnelling geraakt. Het afgelopen jaar had de bank voor het eerst meer dan één miljard klantcontacten via de digitale kanalen. Persoonlijk bankieren via de digitale kanalen is voor ABN AMRO een speerpunt. Daarom blijft ABN AMRO ook de komende jaren investeren in verdere optimalisatie van de online dienstverlening’.

Gratis cursus
Wie nog niet bedreven is in internetbankieren, kan een gratis cursus online bankieren aanvragen via www.abnamro.nl/cursus of bellen naar 0900 0024. Deze groep mensen kan ook terecht bij de financiële zorgcoach. ‘Die helpt klanten in de eigen omgeving of (eventueel) op locatie. Bijvoorbeeld bij het leren omgaan met Internet Bankieren en mobiel bankieren via de ABN AMRO app. Klanten die daar behoefte aan hebben, krijgen ondersteuning bij het nemen van financiële beslissingen of het praktisch organiseren van de bankzaken. Bijvoorbeeld bij het op orde brengen van rekeningen. De financiële zorgcoach van ABN AMRO is te bereiken via het algemene telefoonnummer van ABN AMRO’.

Geldmaat
De bank wijst er verder op op dat gebruikers in Roosendaal geld kunnen opnemen, geld storten en sealbags storten bij de geldautomaten van Geldmaat. Wie persoonlijk de bank wil bezoeken kan de dichtstbijzijnde kantoren en geldautomaten vinden op de website van ABN AMRO. Voor een persoonlijk bezoek moet men eerst een telefonische afspraak maken via 088 – 226 26 35 (gebruikelijke belkosten).


Advies via Beeldbankieren

Klanten die face-to-face contact met een adviseur willen, kunnen op de website van ABN AMRO een afspraak maken voor een adviesgesprek via Beeldbankieren. ‘Voor een hypotheekgesprek kiest 93 procent van onze klanten al voor Beeldbankieren en we verwachten dat het aantal adviesgesprekken via Beeldbankieren de komende jaren verder toeneemt’, zegt de bank.

Foto boven: Google Maps