web analytics

Aarmoei-nieke stort zich op eige taol (25 feb)

Op maandagavond 25 februari vanaf 20:00 uur is de kleine zaal van ‘De Kwakkelkooi’ (Schouwburg de Kring) weer het toneel van de presentatieavond van het IQ Aarmoei-nieke van Roosendaol. In de gemoedelijke gekende setting schotelt het IQ Aarmoei-nieke de bezoekers een avondvullend programma voor, vol met hoogtepunten. De toegang is gratis.

Tijdens het 750-jarig bestaan heeft Roosendaal zich laten zien dat trots en verbondenheid geen onbekende begrippen meer zijn voor de Roosendalers. Het IQ Aarmoei-ieke is van mening dat verdere verdieping gevonden kan worden in ons eigen taal. Het thema van de presentatie-avond is dan ook; “Stadje mee un eige taol”. Mooie spreuken en gezegden dreigen in de vergetelheid te raken.

In de uitnodiging licht het Aarmoei-nieke toe:

Het gezegde; “Nuuwe takkebossebessems veege schòòn”, is van ongekende schoonheid. Dergelijke prachtige spreuken rakelen we op en tonen we op de traditionele egeltjes. Alle optredens die avond staan in het teken van een “Stadje mee un eigen taol”. Meer dan 11 spreuken en gezegden brengen we onder de aandacht. Sommige hebben een leutige knipoog, zoals: “Tullepetaonestad…? Baarege mee leut…!”

Nu het IQ Aarmoei-nieke zich openlijk met deze taol vraagstelling bezighoudt, komt ook meteen de vraag boven drijven waar die 46e Gouden Bolhoed heen zal gaan. Het antwoord zal gegeven worden tijdens deze avond. Een avond waar het wederom verder verjongt IQ Aarmoei-nieke met een verrassende opening samen met het huidig college van GoudenBolhoed dragers, actieve participatie van u in de zaal verwacht. Een avond ook waar u natuurlijk kunt genieten van gekende sprekers, verrassende sketches, en dus de uitreiking van de 46e Gouden Bolhoed.

Terwijl de heren van het IQ Aarmoei-nieke momenteel de laatste hand leggen aan het programma neemt de spanning rondom de uitbreiding van het college van gouden bolhoeddragers ongekende vormen aan. Immers jaarlijks, in de weken en dagen vooraf aan die bijzondere avond probeert menigeen een lek te vinden in de informatiebarrière om te vernemen wie de uitverkorene zal zijn. Maar de kaken blijven voor alsnog stevig op elkaar.

❯ Website IQ Aarmoei-niek

Foto boven: Vorig jaar ging de 45e bolhoed naar Martine van de Kar. Wie de 46e krijgt? De kaken blijven alsnog stevig op elkaar.

Wanneer: zondag 12 juli 2020 @ 09:30
Waar: Natuurpoort Wouwse Plantage, Schouwenbaan

Landgoedwandeling Een wandeling door het landgoed Wouwse Plantage en het Plantage Centrum waarbij wetenswaardigheden over de gebouwen en de historie