web analytics

Aarmoei-nieke haalt alles uit de kast voot Zwaaigat-concert (8 sept)

UPDATE: Concert is vanwege blauwalg verplaatst naar het Suikerplein aan de Oostelijke Havendijk (100 meter verderop) Het IQ-Aarmoei-nieke haalt alles uit de kast om van het Zwaaigat-concert op zaterdagavond 8 september een groot succes te maken. Behalve de nodige artiesten worden ook vuurwerk en een confettikanon met 50.000 rozenblaadjes in stelling gebracht en kan men een kajak/kano huren. Ook wordt een tweede podium in gereedheid gebracht en wordt gezorgd voor verscheidene verkoopunten voor drank.

❯ Nieuw bericht: Zwaaigatconcert door blauwalg naar Suikerplein

‘We proberen aan alles te denken. Het weer hebben we niet zelf in de hand, maar er is intensief contact met de in Roosendaal wonende RTL-weervrouw Nicolien Kroon. Verder staat in het draaiboek ongeveer alles vermeld wat op zaterdag 8 september te regelen valt’, meldt de organisatie.

Vlietbrug open
Spciaal voor het Zwaaigat-concert gaat de Vlietbrug zaterdagavond tussen 19.00 en 22.30 uur open, zodat bootjes bij het Zwaaigat kunnen komen. De test hoe 50.000 rozenblaadjes zich gedragen als ze uit een confettikanon worden geschoten, de veiligheidsafstand voor het geplande vuurwerk, het tijdstip dat het scheepvaartverkeer in de Vliet dient te worden stil gelegd vanwege opbouwwerkzaamheden alsook de verhuurdetails nu het IQ Aarmoei-nieke ook nog faciliteert in het verhuren van kano’s om er vanaf het water bij te zijn. Daar is allemaal aan gedacht.

Bootjes
“Steeds meer randzaken, maar daardoor zeker niet minder belangrijk vallen nu op zijn plaats”, zo vertelt woordvoerder Koen Schoenmakers van het IQ Aarmoei-nieke. “De vuurwerkvergunning is binnen en dat is fijn, want Vesta Vuurwerk heeft een mooi vuurwerkplan geschreven. Maar ook de medewerking van Akkermans uit de Heen en de Roosendaalse Roeivereniging valt perfect op zijn plaats. Door deze twee kunnen we belangstellende mensen kano’s aanbieden om er met 1 tot 4 personen vanuit een kano en drijvend in het Zwaaigat bij te zijn. We denken hiermee een leuke invulling te hebben gevonden voor een vrienden- of vriendinnenclub. Dus vertel het uw (klein)kinderen”.

‘Verder worden honderden programma/meezing boekjes gedrukt als ook 2000 speciale Zwaaigatconcert vlaggen, waarmee we een gezellige interactie met het publiek hopen te bereiken’.

Gezellige ambiance
Toeschouwers kunnen op 8 september vanaf de kademuren of vanuit een bootje -zonder mast- vanuit het Zwaaigat zelf perfect van het concert genieten.
“Verwacht geen chique concertgebouw -ptreden, maar kom naar het Zwaaigat voor een gezellige ambiance en geniet met een drankje in de hand van een uniek maar zeker ook gezellig programma. Een programma dat voor iedere aanwezige aantrekkelijk en verrassend zal zijn. Muzikale vertolkingen die uit volle borst meegezogen mogen worden met de vijf deelnemers: Het IQ Aarmoei-nieke zelf, Vocal Group Nouveau, Mannenkoor Concordia en drie Roosendaalse solisten; Marion Emmerik, Martine van de Kar en Stef Broos. Ze verrassen het publiek met speciale nummers die in het kader van 750 jaar Roosendaal passen, alsook gevoelige nummers. Alles zal over het water van de Vliet klinken”.

Vrijwilligers

Ruim 100 Roosendaalse deelnemers/vrijwilligers zetten er hun schouders onder, waardoor dit concert volledig gratis toegankelijk is voor iedereen. “Inmiddels begint de gehele organisatie nu wel wat zeunuwachtig te worden”, zo melden de IQ-mannen. “Er is geen kaartverkoop, dus hebben we vooraf geen idee hoe druk het zal worden. We krijgen ook maar 1 kans: Het gaat gebeuren op 1 moment, op 1 locatie, op 1 tijdstip”.

Het concert bij het Zwaaigat (Westelijke Havendijk/Oostelijke Havendijk) begint zaterdagavond 8 september om 20:00 uur.

UPDATE: Concert is vanwege blauwalg verplaatst naar het Suikerplein aan de Oostelijke Havendijk (100 meter verderop)
❯ Nieuw bericht: Zwaaigatconcert door blauwalg naar Suikerplein