web analytics

Aantal corona-patiënten in Bravis 46, van wie 15 op IC

Het aantal coronapatiënten in het Bravis ziekenhuis blijft hoog. Vooral op de Intensive Care-afdelingen in Bergen op Zoom en Roosendaal is de coronadruk groot. Vrijdagmorgen 30 april lagen in Bravis ziekenhuis 46 patiënten met bewezen corona, van wie 15 op de beide IC’s. Afgelopen week waren 16 coronapatiënten dusdanig hersteld dat zij naar huis konden.

Minder operaties
‘Vooral door de druk op de IC’s kunnen er minder operaties uitgevoerd worden dan gebruikelijk. De afgelopen en de komende week zijn de operatiekamers in Roosendaal gesloten. Op de locatie Bergen op Zoom zijn vier operatiekamers in gebruik voor acute en semi-acute operaties’, zo deelt Bravis mee.

Onder acuut worden ingrepen verstaan die binnen 24 uur uitgevoerd moeten worden. Semi-acuut zijn operaties die binnen 7 dagen dienen plaats te vinden. ‘Deze ingrepen gaan door. Daarnaast wordt geprobeerd om zoveel mogelijk operaties uit te voeren die binnen een maand verricht moeten worden. Zodra het enigszins kan worden weer meer operatiekamers in gebruik genomen’, aldus Bravis.\

Aantal corona-patiënten afgelopen weken in Bravis:
Maandag 19 april: 51 patiënten, van wie 12 op de IC.
Vrijdag 9 april: 37 patiënten, van wie 12 op de IC.
Vrijdag 2 april: 45 patiënten, van wie 11 op de IC.