web analytics

Aanhoudingen na mishandeling op de Markt in Roosendaal

De politie heeft zaterdagochtend 28 juli om even over half vijf op de Markt twee mannen uit Roosendaal op verdenking van mishandeling van een 23-jarige Roosendaler en een 18-jarige vrouw uit St. Willebrord aangehouden vanwege het beledigen van een politieambtenaar.

De toedracht was onduidelijk, maar vermoedelijk ontstond op de Markt onenigheid tussen enkele jongeren. De aangever belandde op de grond waarna hij geschopt is. De politie bekeek camerabeelden en zag hoe de Roosendaler schoppen kreeg en door wie. Daarop zijn twee verdachten (16 en 21 jaar) aangehouden voor zware mishandeling. Een 18-jarige vrouw beledigde de agenten toen zij de arrestatie verrichtten. Ze zitten vast voor onderzoek. De politie nam de aangifte op.

Camera in beeld
De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Daarmee kan de politie dus sneller meer incidenten op te lossen.