web analytics

Aanhouding na tumult op woonwagenkamp in Wouw

De politie heeft woensdagmorgen  5 juli aan de Boterstraat in Wouw een man aangehouden tijdens een politieonderzoek naar bedreigingen op 10 juni op het woonwagenkamp. Bedreigingen mondden daar uit in een vechtpartij..

Meerdere politieagenten gingen naar het woonwagenkamp. Terwijl de eerste agenten arriveerden en probeerden overzicht in de situatie te krijgen, escaleerde de situatie. Er ontstond een vechtpartij tussen de bewoners, waarbij over en weer werd geslagen en spullen naar elkaar werden gegooid. Meer agenten kwamen er bij en haalden de partijen uit elkaar.

Het blijkt dat de gemoederen op het woonwagenkamp sinds een onderzoek door politie en gemeente in maart 2016 onderling zijn opgelopen. Destijds werden vijf mensen aangehouden na de vondst van drie hennepkwekerijen op het woonwagenkamp.

De politie is na het tumult op 10 juni jl. een onderzoek gestart naar de bedreigingen. Woensdagmorgen is een van de bewoners aangehouden. Hij is voor verder onderzoek en verhoor naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht en ingesloten. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De politie en gemeente Roosendaal controleren regelmatig op geldende wet- en regelgeving op het woonwagenkamp aan de Boterstraat. Het doel van dit gezamenlijk optreden is een halt toeroepen aan onregelmatigheden op het woonwagenkamp.