web analytics

Aanhouding voor overval in 2015 in Oudenbosch

 De politie heeft woensdag 14 juni een 31-jarige verdachte uit Oudenbosch aangehouden op verdenking van een woningoverval op 18 april 2015 in het Vredepark in Oudenbosch, waar een 79-jarige bewoner het slachtoffer werd.

Op die avond werd plotseling door een man een ruit van de woning vernield en bedreigde die de 79-jarige bewoner met een mes. De dader nam sieraden mee en eiste geld van het slachtoffer.

Die werd gedwongen om in zijn eigen auto naar een plaatselijke bank te rijden en daar probeerde de dader geld te pinnen. Daarna reden ze weer terug naar de woning van de bejaarde man, waarna de dader te voet vluchtte.

Het slachtoffer reed vervolgens naar een familielid in Roosendaal en deed bij de politie telefonisch melding van het incident. Hij heeft op het politiebureau in Roosendaal aangifte gedaan. De politie stelde een onderzoek in naar deze brute woningoverval. Zo zijn getuigen gehoord en is in de woning een sporenonderzoek ingesteld. Dit leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de verdachte. Hij zit vast voor verhoor.