web analytics

Aanhouding na schade aan vangrail, veroorzaker was dronken

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 6 december, omstreeks 03.45 uur, een 45-jarige man uit Roosendaal aangehouden. Hij wordt ervan verdacht schade te hebben veroorzaakt aan de vangrail op de A58. Na het veroorzaken van de schade reed de man door.

Getuigen meldden dat zij op de A58 bij Roosendaal, bij de afslag naar de Antwerpseweg, ineens moesten uitwijken voor een personenauto die dwars op de weg stond. De bestuurder wilde wegrijden, maar zijn auto was dermate beschadigd dat dat niet meer lukte. De politie werd gebeld en agenten kwamen snel ter plaatse.

Zij zagen de bestuurder wegrennen bij het voertuig. De man klom over een muurtje en over een hek en kwam ten val in een sloot. Op eigen kracht kon de man uit de sloot klimmen en hij is aangehouden door de agenten.

De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Daar moest hij een ademanalyse ondergaan. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij blies 686 ug/l en moest zijn rijbewijs inleveren. De Roosendaler kreeg een rijverbod van acht uur.

De agenten stelden een onderzoek in naar de schade die de man zou hebben veroorzaakt. Ongeveer 200 meter van waar de auto was aangetroffen, zagen de agenten een beschadigde vangrail. Bij de vangrail lag de bumper van de auto waar de man in had gereden. De schade is doorgegeven aan Rijkswaterstaat.