web analytics

A58 Logistics: nóg een distributiecentrum erbij in Roosendaal

Roosendaal is nu al een stad van blokkendozen (grote distributiecentra) en daar komt nog geen eind aan. Terwijl op Borchwerf de laatste hand gelegd wordt aan enkele nieuwe distributiecentra, staan al weer enkele volgende projecten voor Majoppeveld op stapel. Zo gaat Victorum Investments aan de Ettenseweg langs de A58 op Majoppwveld-zuid het logistieke centrum A58 Logistics realiseren. Een complex van 43.000 m2 aan warehouses, mezzanines en kantoren.

Victorum Investments
Victorum Investments is een investeringsmaatschappij met Jack Vromans als algemeen directeur aan het roer. In Roosendaal is Victorum Investments bekend door projecten als WoZoCo ’t Zand, het Esssentgebouw, De Sponder en De Ambachtsschool. Verder heeft dit bedrijf projecten in Etten-Leur, Bergen op Zoom, Tilburg, Dordrecht, Breda, Den Bosch en Zoetermeer.

Langs A58
Het toekomstige logistiek centrum is straks te zien vanaf de A58 (richting Breda). Net als een ander groot distributiecentrum aan de andere kant van de A58 op het voormalig Philips-terrein. Dat gebied is bouwrijp gemaakt voor een distributiecentrum met de naam Campus A58. Dat wordt overigens meer dan twee keer zo groot als A58 Logistics, dat door Bouwbedrijf BVR wordt gebouwd.

Zonnepanelen
Voor A58 Logistics is een terrein van 63.000 m2 beschikbaar, waarvan dus ongeveer 43.000 m2 bebouwd wordt. Dat is inclusief een mezzanine vloer van 4.260 m2 en een kantoorvloer van 2.300 m2. Er zijn 20 parkeerplaatsen voor vrachtwagens gepland en voor 357 personenauto’s. Aan A58-zijde komt een reclamezuil van 35 meter hoog, zo is de bedoeling. De indeling is flexibel en gebeurt in overleg met de huurder(s). Op het dak komen zo’n 32.000 zonnepanelen en er komt eeb slim beheerssysteem in zodat het energieverbruik efficient kan worden beheerd. Nieuwe huurders worden onder andere gelokt met een onderhoudsvrije periode van vijf jaar,

Het nieuwe distributiecentrum is volgens het projectbedrijf geschikt voor traditionele opslag, en/of distribiutiedoeleinden, en/of value added logistics.

❯ Website A58 Logistics
❯ Website Victorem Investments

Foto boven: Website Victorem Investments