web analytics

A58 Logistics langs de A58 schiet uit de grond

Het zijn momenteel niet alleen bloemen en boomknoppen die uitschieten, ook gebouwen kunnen in sneltreinvaart de grond uit schieten. Zoals het complex A58 Logistics langs de Ettenseweg, dat na de voorbereidende grondwerkzaamheden nu in de fase ‘opbouw staalconstructie’ terecht is gekomen. Over een paar dagen kan het beeld er al weer heel anders uitzien, zo snel kan dat gaan.

Niet de enige
Het is trouwens niet de enige distributie-blokkendoos die momenteel in Roosendaal in aanbouw is. Aan de overkant van de A58 op het voormalig Philips-terrein is het mega-distributiecentrum Campus A58 in voorbereiding. Daar zijn de grondwerkzaamheden ver klaar en wordt volop geheid voor de fundering. Dat complex kan uitgroeien tot een van de grootste centra van zuidwest-Nederland. En op Borchwerf II, op de plek waar het milieupark van Saver heeft gezeten, wordt een groot distributiecentrum voor thuisbezorging van Albert Heijn gerealiseerd.

BVR
Het complex aan de Ettenseweg wordt gerealiseerd door bouwbedrijf BVR, waarvan het hoofdkantoor overigens iets verderop aan dezelfde Ettenseweg ligt. Voor A58 Logistics is een terrein van 63.000 m2 beschikbaar, waarvan ongeveer 43.000 m2 bebouwd wordt. Dat is inclusief een mezzanine vloer van 4.260 m2 en een kantoorvloer van 2.300 m2. Er zijn 20 parkeerplaatsen voor vrachtwagens gepland en voor 357 personenauto’s.

Flexibel
Aan A58-zijde komt een reclamezuil van 35 meter hoog, zo is de bedoeling. De indeling is flexibel en gebeurt in overleg met de huurder(s). Op het dak komen zo’n 32.000 zonnepanelen en er komt eeb slim beheerssysteem in zodat het energieverbruik efficient kan worden beheerd. Nieuwe huurders worden onder andere gelokt met een onderhoudsvrije periode van vijf jaar,

Het nieuwe distributiecentrum is volgens het projectbedrijf geschikt voor traditionele opslag, en/of distribiutiedoeleinden, en/of value added logistics.


 

Zie ook:
❯ A58 Logistics: nóg een distributiecentrum erbij in Roosendaal