web analytics

61 extra studeerplekken voor studenten

Vanaf deze week zijn op 6 plekken in Roosendaal in totaal 61 plekken beschikbaar waar studenten en scholieren gebruik van kunen maken om er te studeren. Onderzoek van de Jongerenraad heeft uitgewezen dat er dringend behoefte is aan extra studieplekken in Roosendaal. Met deze uitbreiding verwacht de gemeente Roosendaal dat op korte termijn is voorzien in deze behoefte. Studenten en scholieren die thuis niet over goede studiefaciliteiten beschikken en die ook niet terecht kunnen op school, kunnen nu ook hier terecht.

De werkplekken
De zes locaties zijn bij schouwburg De Kring (20 plekken), Herstaco Stadion (15 plekken), de Associate Degrees Academie (10 plekken), Broedplaats Lindenburg (4), Huis van de Westrand (4) en Buurtcentrum Kalsdonk (8). In de meeste gevalen gaat het om twee blokken van plm 3 uur per dag. Deze studeplekken komen bovenop de studieplekken die de scholen in Roosendaal al aanbieden aan
studenten die in Roosendaal wonen en studeren.

Belangrijk
Wethouder René van Ginderen, die samen met de voorzitter van de Jongerenraad Sebastiaan Waegemaekers de studieplekken in De Kring bekeek, is blij dat een aantal organisaties zo snel studieplekken beschikbaar hebben gesteld. ‘In deze tijd is het ontzettend belangrijk dat studenten een plek hebben waar ze prettig kunnen studeren. Dankzij dit aanvullende aanbod is er voorlopig voor iedereen wel een geschikt plekje te vinden. Maar we zijn met organisaties in gesprek voor nóg meer plekken. Met o.a. de schoolexamenweken, eindexamens, proefwerkweken en tentamenweken in aantocht is dat natuurlijk heel goed nieuws”.

Gratis, maar wel met voorwaarden
Het gebruik van de studieplekken is wel aan regels gebonden. Studenten moeten zich vooraf melden om een plekje te reserveren. Daarnaast kan er alleen individueel gestudeerd worden. Het zijn dus geen ontmoetingsruimtes om bijvoorbeeld projectbesprekingen te houden. Ook is het verplicht om mondkapjes te dragen als studenten zich door de gebouwen bewegen. Zodra men op zeker anderhalve meter van de medestudenten zit om te studeren, mag het mondkapje af.

Verspreid
Op 6 locaties verspreid over de stad Roosendaal kunnen studenten vanaf afgelopen maandag studeren. Op de website van de gemeente Roosendaal staat waar studenten zich voor welke blokken op welke locaties kunnen aanmelden.

❯ Meer over aanmelden werkplekken

Foto bovenaan: Wethouder Rene van Ginderen (links) en Jongerenraadvoorzitter Sebastiaan Waegemaekers bekijken de werkplekken in De Kring. (Foto gemeente Roosendaal)