web analytics

59 appartementen met zorg in nieuw wooncomplex De Snip

Op het hoekperceel Van Gilselaan – Dr. Schaepmanlaan in Roosendaal is alles gereed gemaakt om te kunnen beginnen met de bouw van het woon-zorgcomplex De Snip. Het terrein is bouwrijp gemaakt, de hekken er om heen staan er en de informatie-bouwkeet is geplaatst. Het complex wordt van alle gemakken voorzien, inclusief thuiszorg onder handbereik. Volgens de website over De Snip is de oplevering in het eerste kwartaal van 2021 gedacht.

Huurappartementen
In het complex komen 59 huurappartementen, verdeeld over 18 driekamer- en 41 tweekamerappartementen: op de begane grond 15, op de eerste en tweede verdieping elk 22. De zuidkant komt aan de Van Gilselaan, de oostkant aan de Dr. Schaepmanlaan en een ruime besloten binnentuin aan de noordkant, met ruimte voor een terras, moestuin en fietsenberging. Er zijn ook ruime mogelijkheden tot parkeren op een door slagbomen afgesloten parkeerterrein. Verder is er een grote voortuin.

Senioren
Zowel het complex zelf, als de appartementen individueel, beschikken over diverse kenmerken speciaal voor senioren, die daar veilig en lang zelfstandig kunnen blijven wonen. ‘De appartementen hebben een inloopdouche zonder opstap, een verhoogde toiletpot, zijn nagenoeg drempelvrij, gebruiksvriendelijke schuifdeuren, extra versteviging in de badkamer- en toiletwanden voor het aanbrengen van vitaliteitsgrepen en/of armsteunen, een brancardlift met klapzitting, elektrische entreedeuren op de begane grond en een videofoon-bel-systeem’.

Elektrisch
De Snip wordt conform de technische omschrijving en de afwerkstaat, duurzaam en energiezuinig gebouwd. Dat houdt onder andere in dat er geen gasaansluitingen komen, het complex is helemaal elektrisch, de keuken is voorzien van een inductiekookplaat. De ventilatie en warmtevoorziening (vloerverwarming) van ieder appartement wordt geregeld door een warmtepomp- en mechanisch ventilatie systeem. Elk appartement beschikt over eigen installaties.

Thuiszorg
Door de samenwerking met TWB, Thuiszorg West-Brabant, is iedere bewoner verzekerd van de aanwezigheid en beschikbaarheid van alle denkbare (thuis)zorg-faciliteiten en welzijnsdiensten.
TWB heeft speciaal voor bewoners van De Snip een arrangement van (thuis)zorg-faciliteiten en welzijnsdiensten samengesteld. Deze faciliteiten en diensten staan voor iedere bewoner ter beschikking en naar behoefte kunnen deze betrokken worden. De faciliteiten en diensten vallen niet onder inzet van geïndiceerde ondersteuning en/of zorg vanuit Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) en/of Zorgverzekeringswet en Wet Langdurige Zorg (wlz).

Gezamenlijk
Er komen ook gezamenlijke ruimtes. Zoals een gezellige multifunctionele ruimte, ingedeeld voor sociale activiteiten van bewoners, zorgfuncties, en maatschappelijke doeleinden. ‘Deze multifunctionele ruimte is een aanvulling op het woongenot, hiervan kan naar wens gebruik gemaakt worden. Onder andere zijn hierin ondergebracht een kantoor voor medewerker van TWB, behandelkamers, mogelijkheden voor logopedist, ergo-, fysio-, of podotherapeut, gym-yogapraktijk, haar-, huid- en voetverzorging, afhaalpunt apotheek, prikpost, kruisvereniging, hulpmiddelen-afhaalpunt’.

Hotelkamers
In de lobby van De Snip zijn ook 2 hotelkamers voorzien. Hier kan visite van bewoners op dagbasis verblijven ingeval de wens of noodzaak bestaat. Tot slot beschikt de lobby van De Snip over een volledig ingericht ruimte waar onder andere verjaardagen gevierd kunnen worden, vergaderd kan worden, danwel andere bijeenkomsten kunnen plaatsvinden.

Stappenplan
Voor wie meer wil weten over wonen in De Snip is een speciale website opgesgteld met meer informatie, inclusief plattegronden van de appartementen en verscheidene video’s. Verder is er voor geïnteresseerden een 9-stappenplan waarin aangegeven wordt hoe de aanmeldprocedure verloopt en hoe de aanwijzingsprocedure verloopt.

❯ Website woonlocatie De Snip Roosendaal

Boven: de bouwlocatie in de bocht van de Dr. Schaepmanlaan, daaronder een impressie van de nieuwbouw. (Impressie nieuwbouw: website De Snip)