web analytics

33 dagen schaatspret op de Markt in Roosendaal

Op woensdag 6 december gaat de schaatsbaan op de Markt in Roosendaal weer open. Om half negen gaan de eerste scholieren al de baan op. Vanaf 13:00 uur kan er vrij geschaatst worden, tot 17:30 uur. Vervolgens kan dat ook woensdagavond tussen 18:00 – 21:00 uur. De baan is tot en met 7 januari open.

Wie wil schaatsen, doet er verstandig aan eerst de agenda op de website van Ice World Roosendaal te raadplegen. De eerste weken is er overdags veel schoolschaatsen, en zijn er op een aantal avonden curling-wedstrijden. Op de agenda is precies te zien wanneer de baan voor vrij schaatsen open is. Aan de curling-wedstrijden doen liefst 44 bedrijventeams mee. De finale is op 7 januari.

Beperking
Het sociale karakter van de ijsbaan komt de tweede dag (donderdag 7 december) al tot uiting. Dan is de baan gereserveerd voor mensen met een beperking. In drie blokken (senioren, junioren en mensen met een visuele beperking) beleven zij de nodige ijspret.

Op vrijdag 8 december komt Barbera de Loor, de oud-wereldkampioen op de 1000 meter, naar Roosendaal om een les te verzorgen voor kinderen van de Fatimaschool uit Roosendaal en de Vincentiusschool uit Essen.

IJsfietsen

Andere bijzondere momenten zijn een winterfair op 22, 23 en 24 december, op koopzondagen optredens van artiesten en op 7 januari ’s middags het Roosendaals kampioenschap ijsfieten. Ice World Roosendaal heeft dit jaar vier ijsfietsen beschikbaar.

Zondag 7 januari is de laatste dag dat de ijsbaan in Roosendaal open is. ’s Morgens kan nog vrij geschaatst worden, ’s middags is dus het kamioenschap ijsfietsen en ’s avonds is de curling-finale.

Entree
De entree bedraagt vier euro per dagdeel (ochtend, middag of avond). Wie geen schaatsen bij zich heeft, kan die voor drie euro huren. Entree met schaatshuur bedraagt zes euro.
Schaatsen op Noren is niet toegestaan en het dragen van handschoenen is voor schaatsers verplicht. Ook wordt het dragen van helmen aanbevolen.

❯ Agenda Schaatsbaan Roosendaal
❯ Meekijken op de schaatsbaan (live)

Foto’s boven en hieronder: Dinsdags worden de laatste puntjes nog op de i gezet

schaatsbaan