web analytics

27 jaar en nieuw op de Roosendaalse kermis

Meer dan tachting items staan er op de Roosendaalse kermis. Daarbij zijn exploitanten die al vele jaren op de Roosendaalse kermis staan, maar ook exploitanten die voor deze kermis voor het eerst naar Roosendaal zijn gekomen. In de eerste categorie horen Maurice en Rhonda Janvier thuis, in de tweede Milko.

❯ Meer over de Roosendaalse kermis 2018

Uitzoeken maar…

Foto boven:
Maurice en Rhonda Janvier in hun Skeeball-kraam op de Markt, een zogeheten ‘oefeningsspel’. ‘Wij komen hier al 27 jaar’, vertelt Maurice. ‘En bijna altijd hier op de Markt. Op twee keer na, toen stonden we op de Kade. En steeds met dezelfde attractie’.

Foto onder:
Milko staat voor het eerst op de Roosendaalse kermis. Ook op de Markt, niet ver van de Skeeball. Zijn attractie: een vlooiencircus. Voor twee euro mag men naar binnen. Wie na de show naar buiten loopt, komt langs een ‘vlooienpot’ en vaste grap is ook: in de pauze geen suikerspin te koop, maar potjes jeukpoeder.

Overigens mag Milko dan voor het eerst op de Roosendaalse kermis staan, hij was wel eerder in de stad. Toen met een heel ander circus: circus Herman Renz, waar hij clown en directeur was. Na het faillissement van dat circus werd hij toch weer circusdirecteur. Nu van het allerkleinste circus…

Om de cirsudieren van Milko te zien, moet je goede ogen hebben…
 
Kom dat zien, kom dat zien. Nostalgie op de Roosendaalse kermis.