web analytics

20 flexwoningen voor 20 jaar aan de Kennedylaan

Op twee plekken aan de President Kennedylaan in Roosendaal gaat woningcorporatie Alwel 20 flexwoningen plaatsen: op elke locatie 10 woningen, voor een periode van ongeveer 20 jaar. ‘Het worden huurwoningen voor 1 of 2 bewoners die snel betaalbare woonruimte nodig hebben’, meldt Alwel.

De gemeente en Alwel werken hard aan meer betaalbare huurwoningen in Roosendaal. Hiervoor worden verschillende projecten gerealiseerd. Dit project is er een van. Flexwoningen zijn kant- en klare woningen. Ze hebben een korte productietijd waardoor ze snel geplaatst kunnen worden en een lage huurprijs hebben. De woningen hebben één bouwlaag (begane grond) en zijn 8 bij 4 meter groot. Iedere woning heeft één parkeerplaats.

Te lang
Momenteel moeten woningzoekenden in Roosendaal met een dringende huisvestingsbehoefte in de goedkope sociale huursector te lang wachten op een woning naar hun keuze. Er zijn simpelweg te weinig huurwoningen in die prijsklasse beschikbaar.

20 jaar
‘Mede gebaseerd op ervaringen elders in het land hebben we samen met de gemeente gekeken welke locaties in Roosendaal geschikt zijn om tijdelijk – in dit geval 20 jaar – flexwoningen neer te zetten. De twee bouwlocaties aan de President Kennedylaan zijn hiervoor geschikt. Dichtbij winkels en andere voorzieningen. Op iedere locatie 10. Als alles volgens planning verloopt worden ze rond de zomer van 2019 geplaatst’, meldt Alwel.

Tijdelijk

Vestigingsmanager Marc van der Steen van Alwel: “De woningen zijn voor mensen die snel betaalbare woonruimte nodig hebben. Bewoners krijgen een tijdelijke huurovereenkomst. Hierdoor blijven de woningen beschikbaar voor mensen die snel woonruimte nodig hebben.”

Omwonenden zijn dinsdagavond 9 oktboer door Alwel en de gemeente Roosendaal geïnformeerd over het project.

Links het grasveldje tussen de Van Effenlaan en de Pootlaan, tegenover de ingang van de flat. Een van de twee plekken aan de Pres. Kennedylaan voor (elk) tien flexwoningen.
 
De andere tien flexwoningen komen daar vlakbij, op het grasveld tussen de Feithlaan en Van Alphenlaan aan dezelfde kant van de Pres. Kennedylaan.