web analytics

1500 zonnepanelen bij S&L Zorg in Roosendaal en Bergen op Zoom

De komende weken installeert S&L Zorg 1.500 zonnepanelen op de daken van haar zorgwijken Sterrebos in Roosendaal en Lambertijnenhof in Bergen op Zoom. De panelen wekken ongeveer evenveel stroom op als het verbruik van 100 tot 120 huishoudens. Circa 1.000 panelen worden geplaatst op Lambertijnenhof in Bergen op Zoom en circa 500 panelen op Sterrebos in Roosendaal.

Prioriteit is uiteraard de zorg voor een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking, maar daarnaast heeft S&L Zorg ook duurzame ambities. De investering in zonnepanelen is onderdeel van veel meer verbeteringen die al doorgevoerd zijn, zoals gebruik van led verlichting, slimme sensoren en verbeterde afvalscheiding.

Daarnaast lopen er nog verschillende onderzoeken om de duurzaamheid in de nabije toekomst verder te verhogen. Soms biedt het duurzame beleid ook unieke kansen. Zo verzamelen en composteren bewoners van S&L Zorg bijvoorbeeld een deel van groenafval zelf en gebruiken dit in de moestuin.

Subsidie
Om de zonnepanelen te kunnen plaatsen is gebruik gemaakt van een subsidie (SDE) vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De subsidie is verdeeld over een periode van 15 jaar.

S&L Zorg
S&L Zorg biedt zorg en begeleiding aan meer dan 350 mensen met een verstandelijke beperking, waarvan het overgrote deel ook in de woningen van S&L Zorg woont. Naast diverse woningen in de wijk in de regio, heeft S&L Zorg twee unieke zorgwijken. In Roosendaal is dat Sterrebos, een wijk als elke andere wijk waar mensen met een verstandelijke beperking bij elkaar wonen. In Bergen op Zoom wonen mensen in hun ‘eigen’ Lambertijnenhof.

Foto boven: In zorgwijk Sterrebos in Roosendaal worden komende weken 500 zonnepanelen geïnstalleerd. (Foto Website S&L Zorg).