web analytics

15-jarige Anisah Karahan schiet Bristol toch nog naar eerste zege

De vrouwen van zaalvoetbalclub Bristol Team zijn hun competitie woensdagavond 12 september goed begonnen. In sporthal In De Roos was voormalig kampioen Mazzelstars te gast. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 5-4 gewonnen, dank zij een koelbloedig schot van de 15-jarige Anisah Karahan.

De thuisploeg begon de wedstrijd zeer stroef. Zonder ook maar één training te hebben afgewerkt, moest men meteen aan de bak. Het was dan ook te merken dat de meeste dames nog ritme misten; het spel was niet denderend te noemen.

Dat de thuisploeg toch op voorsprong kwam, kwam als een duveltje uit een doosje. Maar de tegenstander uit Zoetermeer was niet zomaar even naar Brabant afgereisd. De ploeg knokte zich diep in de tweede helft terug naar een voorsprong (2-3), nadat Corina Luijks en Anisah Karahan hadden gescoord voor Bristol Teanm.

Jade Massing verving eerste keepster Tessa van Ameijde. Deze jonge doelvrouw (17 jaar) hield op spannende momenten Bristol in de race. Maar helaas schakelde de Roosendaalse ploeg slecht om en kwam Mazzelstars 6 minuten voor tijd op een 3-4 voorsprong. Opnieuw haalde Luijks de trekker nog een keer over, waardoor de stand gelijk werd. Gezien het spel, leek dit voor Bristol wel het gewenste resultaat. Zeker omdat de ploeg uit Zoetermeer doordrukte om toch de winst te behalen.

Toch werd de wedsrijd uiteindelijk in het voordeel van de thuisclub beslecht. Het was de 15-jarige Anisah Karahan die koelbloedig de drie punten binnenschoot (5-4). Nadat de bal werd onderschept, kwam de bal op maat op haar voeten.

‘Het was zeker niet goed wat Bristol Team aan de supporters liet zien, maar de drie punten zijn binnen! Maandag is het bekeren in Eindhoven tegen Totelos 3. Het spel zal dan zeker beter moeten zijn om een ronde verder te komen’, was de conclusie van de leiding na afloop.

❯ Website Bristol Team/Budgetisolatie