web analytics

11-11 vieringen dit jaar via YouTube

Het Liedjesfestival van de Stichting Carnaval Roosendaal is dit jaar digitaal te volgen via YouTube. Het is inmiddels opgenomen in De Kring. Daarnaast is het gebruikelijke 11-ontbijt bij De Drie Weesgegroetjes omgebouwd tot een afhaalontbijt. ‘Met dit ontbijtpakket zorgen we voor een leutige Tullepetaonse start van de dag bij de mensen thuis aan de keukentafel’, aldus Stichting Carnaval Roosendaal.

Andere manier
Op de website van de Stichting vertelt de kersverse voorzitter Jacqo van Gastel: ‘“Voor ons staat één ding als een paal boven water: het is met carnaval net als met Kerstmis en Pasen. Je kunt het niet aflassen. Je kunt wel nadenken over hoe we het feest op een andere manier kunnen beleven’.

Kwakkelkooi
De Stichting is schouwburg de Kring, in carnavalstijd beter bekend als ‘de Kwakkelkooi’, zeer erkentelijk dat het liedjesfestival daar kon worden opgenomen. Aansluitend aan het iedjesfestival worden de Priens, Nar en Sjampetter gepresenteerd, waarna de Oòg’eid de winnaar van het liedjesfestival bekend maakt. De uitzending begint woensdagavond 11 november om 21:11 uur. Via www.tullepetaon.tv komen belangstellenden direct op de juist pagina van YouTube.

Vlaggen
‘Carnaval is natuurlijk het feest van de ontmoeting’, zo vervolgt Van Gastel. ‘Nu een ontmoeting met duizenden Tullepetaone bij elkaar niet mogelijk is, hopen we de Tullepetaone op deze manier toch een mooie dag te bezorgen. Als Stichting Carnaval Roosendaal bieden we op deze manier de randvoorwaarden voor een mooie start van het leutfeest. Uiteindelijk moet het natuurlijk uit de mensen zelf komen. We hopen op 11 november in alle straten dan ook heel wat Tullepetaonse vlaggen te zien wapperen!”

Streaming
De Roosendaalse carnavalsliedjes zijn inmiddels ook via verscheidene streamingsdiensten (waaronder Spotify) te beluisteren. Zoek op ‘Carnaval in Tullepetaonestad’. Er zijn twee albums: Oor ze zienge volume 1 en Oor ze zienge volume 2. Het nieuwe nummer dat op 11-11 wordt gekozen, wordt eerst op cd uitgebracht en zal niet ang na de cd-verkoop ook aan de digitale playlist worden toegevoegd, aldus de stichting.

Mastepinne

Ook de Carnavalsstichting De Mastepinne uit Wouwse Planatge maakt voor de 11-11-viering van dit jaar gebruik van YouTube. Daar wordt woensdag 11 november om 19.11 uur het protocol van 2021 bekend gemaakt. Via het kanaal van de stichting worden dan de prins, sjampetter, grootste boer en nar geheel coronaproof aangekondigd. Het motto van Wouwse Plantage is ‘Ut zit wel snor’.
❯ YouTube-videokanaal De Mastepinne
❯ YouTube-videokanaal Tullepetaonestad Roosendaal

Foto bovenaan: Het wakker zingen van de Tullepetaon. Archieffoto Aad Meijer