web analytics

1000 kilo zwaar illegaal vuurwerk in garagebox in de Kroeven

Bij een garagebox aan de Anna Bijnslaan in Roosendaal hebben agenten donderdag 25 februari 1000 kilogram illegaal vuurwerk aangetroffen. Ook is er ruim 1,5 kilo hennep in beslag genomen. Een 20-jarige Roosendaalse is in verband met de zaak aangehouden.

Een anonieme tip leidde de politie ’s middags naar een woning en bijbehorende garagebox. In de garage werd ruim 1000 kilogram illegaal vuurwerk gevonden. Het vuurwerk is in beslag genomen.

Toen agenten bij de garagebox bezig waren, zagen ze een vrouw uit een van de woningen in de buurt komen rennen met een tas in haar handen. Ze stapte in een auto en reed weg. De vrouw is uiteindelijk bij de Lindenburg aan de kant gezet.

In tas bleek 1,5 kilogram aan henneptoppen te zitten. Daarop is de verdachte aangehouden en de hennep in beslag genomen. Na verhoor is de vrouw weer in vrijheid gesteld. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.

‘Wie informatie heeft over de handel in of opslag van illegaal vuurwerk, roepen wij op zich te melden. Dit kan telefonisch via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). vraagt de politie.