web analytics

‘Windstoten tot 75 km in de regio’

De weerman van Meteo Roosendaal-West verwacht dat de storm die woensdag over het land trekt, in onze regio ‘een vrij krachtige tot krachtige wind rond 40 km per uur met kans op windstoten tot 75 km per uur’ betekent. Langs de kust wordt gesproken over een zware storm met mogelijk windkracht 10.

‘In de loop van de middag neemt de wind geleidelijk wat af en is er kans op wat neerslag. De temperatuur is normaal, rond 18 graden. In de avond en nacht minder bewolking en meest droog. De temperatuur daalt tot 10 of 11 graden, bij een matige wind uit zuidwest.

Om 09:00 uur vanmorgen (woensdag) gold de code geel voor Brabant van 07:00 – 15:00 uur.

Donderdag kan eerst de zon nog wat doorkomen, maar al snel volgt meer bewolking, met eerst wat druilerige regen, later overgaand in buien. Mogelijk met een onweersklap. De temperatuur haalt met moeite 15 of 16 graden, met een matige tot vrij krachtige wind uit zuidwest tot west.

In de avond en nacht nog lichte regen en dan neemt de wind af tot zwak. De temperatuur daalt tot 9 of 10 graden. Ook op vrijdag een frisse dag, met 14 of 15 graden. Er is nog lichte regen mogelijk. De wind is meest zwak tot soms matig wind uit zuid tot zuidwest.

❯ Website Meteo Roosendaal-West