web analytics

Videoclub Ersa laat op open dag alle kneepjes zien (16 sept)

De videoclub Ersa uit Roosendaal houdt zaterdag 16 september van 11:00 – 17:00 uur een open dag in Mariadal aan de Vincentiusstraat 7. Dat doet de club elk jaar, opdat iedereen kennis kan maken met de activiteiten van de club.

Op deze open dag zijn er verscheidene presentaties. Zo worden doorlopend korte films vertoond. Van het ontwerp tot het eindproduct.

Wie zijn eigen camera meeneemt, krijgt uitleg over ‘alle’ knopjes die op de camera zitten. Ook kan men kennis maken met de apparatuur waarover Ersa beschikt. Verder wordt de werking van ‘keyen’ getoond. Bezoekers kunnen zichzelf op deze manier tussen de beren van Alaska zien.

Ook kunnen bezoekers een ‘Door de Tuin Tour’ maken om aan de slag te gaan met eigen camera, smartphone of Ipad.
En wie helemaal geïnteresseerd is, kan uitgebreide informatie krijgen over een basiscursus ‘filmen en monteren’. Een cursus van minimaal drie dagdelen en een praktijkdag buiten om alle kneepjes onder de knie te krijgen.

Ersa bestaat overigens al sinds 1952, een tijd waarin het nog niet om video ging, maar om smalfilm. Dat zit dan ook in de naam: Eerste Roosendaalse Smalfim Amateurs. De club vertaalt ‘Smalfilm’ nu het liefst met ‘Beeldtaal’.

Videofilmers van elk niveau zijn welkom bij Ersa. Ook leden met de meest eenvoudige apparatuur kunnen zich bij Ersa uitleven. De vaste clubavond is op dinsdag. Eenmaal per twee weken is er een thema avond, waarbij specialisten een onderwerp behandelen. Zo is op er op dinsdag 19 september een avond over Vakantiefilms, van maximaal een kwartier.

❯ Website Ersa