web analytics

Opnieuw nederlaag voor RBC: 1-0 voor Victoria’03

Het wil maar niet lukken met RBC. Opnieuw heeft de voetbalclub uit Roosendaal verloren. Dit keer van Victoria’03 in Oudenbosch, met 1-0. Die stand was er al bij rust. Bij het begin stond Victoria’03 nummer vijf op de competitie-ranglijst, RBC op de dertiende plek, de een na onderste in deze klasse met veertien teams.

RBC begon afwachtend aan het duel en liet de thuisploeg komen. Victoria ’03 kreeg dan ook de eerste kans, maar deze ging net over. De Roosendalers kwamen na de eerste aanvalsgolven wat beter in het spel, maar na een ingooi van Victoria ’03 die achterwaarts gekopt werd door Sebastien Verhulst kwamen twee spelers vrij voor doelman Thierry Aarts, die kansloos werd gelaten, 1-0.

Daarna had RBC op gelijke hoogte moeten komen toen een doorgeschoten bal Van Zundert vrij voor de keeper bracht. Doelman Van Sundert wist met een vuist de inzet tot corner te verwerken. In de slotfase van de eerste helft leek Jovanni van Nijnatten de gelijkmaker op het scorebord te brengen, maar van dichtbij schoot hij voorlangs.

In de tweede helft had RBC nog weinig te duchten van de thuisploeg, maar de ploeg van Mathijssen creëerde ook weinig. Dat veranderde 25 minuten voor tijd toen Gino Pieter naar voren gestuurd werd. Met Van Nijnatten, de ingevallen Kevin van Andel en Tarfit gingen de Roosendalers met vier aanvallers spelen. RBC reeg de kansen aaneen, terwijl achterin nauwelijks iets weg werd gegeven.

Een scrimmage bracht Van Nijnatten in stelling, maar zijn inzet belandde simpel in de handen van Van Sundert. Tarfit schoot daarna een vrije trap bijna binnen, maar de vuisten van Van Sundert konden nu redding brengen. In de slotfase kreeg Van Nijnatten weer een enorme kans, maar opnieuw schoot hij recht op Van Sundert.

De laatste keer dat Victoria ‘03 en RBC elkaar op Sportpark Albano troffen, was de openingswedstrijd van het seizoen 2015-2016. Die wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Victoria ’03 zou uiteindelijk dat seizoen de titel in de Vierde Klasse B voor zich opeisen met zeven punten voorsprong op RBC.

De club wordt getraind door voormalig RBC-speler Ronald van Oeveren.

Foto’s Arthur Verbraak

rbc 3 dec
 
rbc 3 dec